Explorează povestea Samsara Foodhouse printr-o călătorie în timp și arome

Încă de la începuturile Samsara Foodhouse, ne-am dorit să le fim alături în procesul scrierii poveștii lor. Și am încercat, cum știm noi mai bine, să le redăm povestea și momentele-cheie din viața restaurantului prin scris. Le-am fost alături atunci când și-au deschis noua locație de pe str. Cardinal Iuliu Hossu nr. 6, atunci când au început să organizeze evenimente precum Joy Sessions & Brunch și Piano Sessions, dar și atunci când, sezon de sezon, și-au schimbat meniul ca să ne aducă preparate adaptate anotimpului în care ne aflam.

Acum, în schimb, a venit momentul ca și ei să-și spună povestea în feluri în care n-au mai spus-o până acum. Cu această ocazie, te invităm să explorăm împreună povestea Samsara Foodhouse printr-o călătorie în timp și arome, realizată printr-o serie de filmulețe pe care ei le postează pe conturile lor de social media pentru a ne aduce mai aproape de universul lor.

„Suntem încântați să vă avem alături într-o călătorie captivantă prin universul nostru culinar plin de istorii și arome. Până acum, am dezvăluit patru episoade din Povestea Samsara și suntem bucuroși să împărtășim cu voi aceste momente speciale.” – echipa Samsara Foodhouse

Descoperă mai jos cum s-a scris istoria restaurantului Samsara Foodhouse cu fiecare dintre noi, clienții care le-am trecut pragul în toți anii lor de activitate pe piața HoReCa din Cluj, până acum.

Episodul 1: Numele

În primul episod al Poveștii Samsara, ei ne dezvăluie semnificația din spatele numelui lor – un termen care întruchipează ciclul vieții și regenerării.

„La Samsara Foodhouse, ne concentrăm pe experiența ta, căutând mereu să îmbunătățim preparatele noastre pentru a-ți oferi momente de împlinire.”

Astfel că, numele reflectă pasiunea lor pentru mâncarea sănătoasă și autentică, precum și dorința acestora de a ne oferi o experiență de neuitat.

Episodul 2: Logo-ul

Logo-ul Samsara este mai mult decât o imagine – este o reprezentare vizuală a filosofiei lor. În acest episod, ni se dezvăluie semnificația ascunsă a elementelor din logo și modul în care ele se îmbină armonios pentru a crea o imagine deosebită și plină de înțeles pentru comunitatea pe care Samsara Foodhouse o aduce împreună.

„Când s-a înființat restaurantul avea un alt logo, mult mai apropiat de însemnătatea cuvântului samsara, care, după cum am amintit, reprezintă ciclul vieții. Dacă ne-ați vizitat la vechea locație, probabil că sunteți familiarizați cu acel logo. Însă din 2018, odată cu mutarea restaurantului pe strada Cardinal Iuliu Hossu, s-a schimbat și logo-ul datorită măslinului plantat în camera mare a restaurantului.”

Tot acest episod ne lansează și provocarea de a ne gândi la următoarea întrebare, care se anunță a fi adresată în cel de-al treilea episod: „Câți ani crezi că are măslinul din restaurantul nostru?”

Episodul 3: Măslinul

Măslinul din mijlocul restaurantului este martorul tăcut al trecerii timpului. Cu o vechime impresionantă de 80 de ani, el ne aduce în contact direct cu istoria și esența naturii.

În cel de-al treilea episod descoperim povestea sa fascinantă și cum a devenit o parte inestimabilă a atmosferei autentice a Samsara Foodhouse. Fiecare ramură păstrează amintiri și secrete, aducând o energie specială în locație.

„Ideea de a planta un copac în camera mare a restaurantului s-a născut în timpul renovărilor. A fost ales măslinul pentru că fiind cel mai vechi copac din lume, transmite o conexiune cu esența.”

Episodul 4: Istoria Clădirii

În cel de-al patrulea episod, a fost adusă la lumină istoria clădirii lor, martoră a multor momente și schimbări, acum strălucind ca un loc al bucuriilor culinare și al experiențelor autentice.

„Clădirea în care ne aflăm a fost construită în anul 1855, iar din 2018 a devenit noua locație a restaurantului Samsara Foodhouse. Inițial, în această clădire a funcționat un atelier de croitorie armenească, intrarea în orașul Cluj-Napoca fiind chiar în capătul străzii pe care se află casa…”

Urmărește acest episod ca să cunoști povestea sa și cum s-a transformat de-a lungul anilor într-un loc de întâlnire unic, unde bucătăria creativă și experiențele muzicale se îmbină pentru a ne oferi momente speciale.


Prietenii noștri de la Samsara Foodhouse sunt entuziasmați să împărtășească aceste povești cu fiecare dintre noi, motiv pentru care ne și invită să ne alăturăm călătoriei lor în timp și arome.

Ei ne invită să urmărim paginile lor de socializare (Facebook, Instagram și TikTok) pentru a rămâne la curent cu următoarele episoade din Povestea Samsara și pentru a explora mai adânc lumea lor culinară.

Pregătește-te să descoperi noi povești și arome uluitoare în săptămânile ce vor veni.

Ce altceva ți-ar mai plăcea să afli despre istoria restaurantului Samsara Foodhouse?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This