1’st edition: ROCKOTECĂ // post-punk | new wave // Tudor Buhățel

1’st edition: ROCKOTECĂ // post-punk | new wave // Tudor Buhățel

1’st edition: ROCKOTECĂ
Post-punk, New Wave // guest: Tudor Buhățel
Insomnia Café, 24 Noiembrie, ora 21.00

Ro:

Post-punk-ul a evoluat inițial din punk rock-ul de la sfârșitul anilor `70. Sacadat, introvertit, complex și experimental, post-punkul încorporează elemente din curentele krautrock (în special folosirea sintetizatoarelor și repetări extensive), dub (în felul în care sună chitara bas), sau disco. Ulterior curentul post-punk s-a integratcurentului indie, și a contribuit la începuturile unor noi curente precum gothic rock, rock industrial și rock alternativ.
New wave își are originile la final de `70 și în anii `80. Inspirat din filosofia DIY a punkului, genul a fost influențat de pop-ul anilor `60, în timp ce s-a opus rock-ului „corporate” mainstream și înclinațiilor politice ale punk rock-ului. Prezintă caracteristici pop și disco, în contrast cu post-punk-ul, care încorporează mai mult din sunetul original punk. O caracteristică primară specifică new wave e soundul synth, un sound dreamy, nostalgic, dar si prezența altor instrumente electronice în compozițiile genului.

Tudor Buhățel aduce în cadrul primei ediții de Rockotecă un revival al anilor `80 atins de post-punk, new wave și alternative. Este unul din fondatorii New-Disorder, un eveniment responsabil de menținerea și întreținerea scenei locale de indie, post-punk, new-wave, britpop si genuri conexe – un brand care a mișcat publicul pe ritmuri diverse seri la rând pe parcursul a 8 ani.

Rockoteca // un eveniment-experiment care s-a fondat într-un grup de prieteni pasionați de muzică în toate formele sale. Interesul acestui eveniment e de a prezenta alternative ale genurilor și subgenurilor rock/punk, cu intenția de a trasa o linie imaginară în tranzițiile, istoria muzicii și atitudinile sub care aceasta a evoluat.
Evenimentul propune audiții muzicale într-un context alternativ și eclectic, o dată pe lună la Insomnia Cafe.
Rockoteca e despre muzică atent selectată care invită cunoscători locali de muzică să prezinte câte un set curatoriat, și uneori discuții cu public și prezentări pe teme specifice genurilor conexe.

Intrare: 10 Ron

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This