Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Anotimpurile | Antonio Vivaldi (spectacol de balet)

25 October, 2020, 7:00 pm - 8:00 pm

ANOTIMPURILE
ANTONIO VIVALDI
DISTRIBUȚIE:
Regia și Coregrafia: Vasile Solomon
Asistent coregrafie: Daniela Drăgușin
Scenografia: Valentin Codoiu
Andreea Jura
Adelina Gribincea
Petra Trăilă
Patricia Cenan
Dalia Costea
Dorina Lucaciu

Dan Haja
Romulus Petruș
Augustin Gribincea
Mircea Munteanu
Valentin Mihăilă
Tudor Stupar
Lucian Bacoiu
Cuibus Paul
Har Liviu
Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
Regie scenă culise: Dan Lupea
DESCRIERE:
Spectacol de balet cu bandă.
Spectacolul coregrafic semnat de maestrul Vasile Solomon redă, de fapt, sub titlul generic al faimoasei creații baroce Anotimpurile de Antonio Vivaldi, timpuri și anotimpuri ale afectivității umane. Miniaturile din prima parte vă oferă un incitant parcurs temporal al dansului (Invitație la dans de Carl Maria von Weber), al nopții (Nocturnă de Frédéric Chopin), al delectării în mijlocul naturii (Pas de deux – Diana și Acteon, de Cesare Pugni), al reveriilor (Reverie de Dumitru Fărcaș), dar și al despărțirii (Spartacus și Frigia de Aram Haciaturian).
Partea a doua surprinde, pe fondul sonor al celor patru concerte – Anotimpurile pentru vioară și orchestră (op. 8, nr. 1-4) – ciclicitatea la nivel cosmic, cu repercursiuni însemnate asupra vieții terestre. Mijloacele de exprimare scenică specifice dansului, concepute de Vasile Solomon fuzionează cu elementele de scenografie (realizate de Valentin Codoiu) și evident, muzicale, în vederea reprezentării cât mai clare a paralelei dintre anotimpurile naturii și vârstele omului: primăvara și nașterea, prospețimea copilăriei; vara și perioada maturității, a neliniștilor și a căutărilor; toamna și retrăirea împlinirilor, a succeselor și bucuriei, dar și a neîmplinirilor; iarna și retrospectiva drumului vieții, cu urcușuri și coborâșuri. Veți distinge, astfel, printre vibrantele sonorități ale concertelor lui Vivaldi, cântul păsărelelor, o furtună de vară, apelul de vânătoare sau zgomotele ploii de gheață, în timp ce, în plan vizual, veți admira bogăția și contrastele cromatice care delimitează cu succes etapele amintite, dar, mai ales, parcursul coregrafic al soliștilor și ansamblului de balet al Operei Naționale Române!
*Asemeni tuturor spectacolelor din această perioadă excepțională, programul acestui eveniment este unul redus la o oră, interval ce permite respectarea tuturor normelor și măsurilor de siguranță ale participanților.
*Pentru mai multe detalii puteți accesa regulamentul oficial aici.
Vârsta recomandată: 12+
Dragi spectatori,
Toate inițiativele Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate atât în aer liber cât și în interior, pentru prevenirea răspândirii COVID-19:
Atât organizatorii, cât și participanții vor purta în mod obligatoriu măștii care le vor acoperi atât gura, cât și nasul, pentru o protecție eficace;
Accesul spectatorilor se va face prin zone special amenajate și semnalizate, asemeni ieșirii acestora, îndeplinind distanțarea fizică și siguranța publicului;
biletele achiziționate se pot returna cu maxim 48 de ore înainte de eveniment
Accesul copiilor sub 12 ani este strict interzisă
Agenția de bilete va fi deschisă de Luni până Vineri între 14:00-17:00, iar în zilele cu spectacol programat, biletele vor putea fi achiziționate cu maxim 45 de minute de la începerea reprezentației (Ora 18:15 respectiv ora 10:15 pentru spectacolele de tip „matineu”).
Fiecare reprezentanție va avea o durată maximă de o oră, fără pauză.

Details

Date:
25 October, 2020
Time:
7:00 pm - 8:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/3317528531806228/

Locație

Opera Nationala Romana Cluj-Napoca
Piaţa Ştefan cel Mare, Nr. 2-4
Cluj-Napoca, 400081 Romania
Phone:
0264 592 976
Website:
https://operacluj.ro

Evenimente viitoare

Share This