Atelier de scriere performativă cu Ioana Hogman

Atelier de scriere performativă cu Ioana Hogman

Atelier de scriere performativă cu Ioana Hogman

În perioada octombrie – noiembrie, Reactor invită studenții, artiștii emergenți și pe toți cei interesați, la o serie gratuită de ateliere de formare, prin intermediul cărora participanții au acces la câteva dintre instrumentele de creație pe care le folosim în procesele noastre artistice.

Cel de-al treilea și ultimul eveniment din această serie explorează scrierea performativă și este susținut de Ioana Hogman.

𝗔𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗜𝗼𝗮𝗻𝗮 𝗛𝗼𝗴𝗺𝗮𝗻 propune o serie de interacţiuni ale fiecărui participant cu ceilalţi participanţi, cu diverse obiecte propuse, cu posibile arhive personale sau inventate, prin care procesul de scriere poate fi privit printr-un filtru jucăuş şi accesibil, în care aleatoriul şi structura sau intenţionalitatea pot convieţui în acelaşi proces.

Nu este necesară o experienţă prealabilă în scriere, dar este necesară disponibilitatea de a participa împreună cu ceilalţi la jocuri şi dialog, în paralel cu procesul solitar de scriere.
Întrucât planul este de a crea un text performativ colectiv până la sfârşitul celor patru ateliere, este preferabilă, dar nu obligatorie participarea la toate atelierele. În ceea ce priveşte ultimul atelier, participarea la acesta se poate face doar dacă există participarea şi la cel puţin unul din atelierele precedente.

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺

→ luni, 7 noiembrie, 11- 15
→ marți, 8 noiembrie, 11 – 15
→ miercuri, 9 noiembrie, 11 – 15
→ joi, 10 noiembrie, 11 – 15

𝗣𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝘀𝗲 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗽𝗲 𝗯𝗮𝘇𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗶, 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗹𝗲𝘁𝗮̂𝗻𝗱 𝗳𝗼𝗿𝗺𝘂𝗹𝗮𝗿𝘂𝗹 𝘂𝗿𝗺𝗮̆𝘁𝗼𝗿, 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝟮 𝗻𝗼𝗶𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃: aici

ℹ️ Participarea la atelier este condiționată de participarea, de asemenea, gratuită, la una dintre reprezentațiile spectacolului „Habituare”, dramaturgia Ioana Hogman, din 3 sau 4 noiembrie, ora 20:00, de la Reactor.

Numărul de locuri este limitat la maximum 15 participanți, iar selecția participanților se va face în ordinea înscrierilor și în funcție de disponibilitatea de a participa la tot atelierul.
𝗜𝗼𝗮𝗻𝗮 𝗛𝗼𝗴𝗺𝗮𝗻 colaborează cu spaţiul Reactor de creaţie şi experiment ca dramaturg, autor dramatic şi facilitator de atelier şi discuţii. În cadrul colaborării noastre a semnat dramaturgia spectacolului „Interior-lumină” şi textele „Habituare” şi „Îmi place sushi”, a documentat procesul de lucru la proiectul „re.adapt” şi a co-creat alături de Mihai Păcurar instalaţia „1:100”. Un alt atelier de scriere pe care l-a coordonat aici a fost „Încercări fictive de proximitate”.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This