Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Balul Operei 2019

9 March, 2019, 7:00 pm - 10 March, 2019, 3:00 am

BALUL OPEREI 2019
DISTRIBUȚIE
Dirijor: Vladimir Lungu
Regia artistică: Mihaela Bogdan
Scenografia: Anca Pintilie

Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Soliști:
Anita Hartig
Teodor Ilincăi

DESCRIERE
Vârsta recomandată: 12+

Balul Operei, devenit prin tradiția celor 25 de ediții eveniment emblematic al instituției, adresează, din nou, iubitorilor de Operă, o clasică invitație la vals, publicul nefiind doar spectator – cum se obișnuiește la spectacolele stagiunii –, contribuția sa manifestându-se activ și prin participarea la dans.

Întreaga sală este amenajată în spirit de sărbătoare, în încercarea de a sublinia eleganța și rafinamentul Balului Operei din Viena. Scaunele din stal sunt îndepărtate, sala fiind special pregătită pentru a conecta zona publicului și scena. Aici, auditoriul se află în imediata apropiere a desfășurării spectacolului, bucurându-se de ocazionalele momente de interacțiune cu protagoniștii momentelor vocale și coregrafice.
Programul muzical se traduce prin același concept, al eleganței, și include momente orchestrale, solistice – vocale și instrumentale: valsuri, arii, balade, fragmente muzicale care respectă caracterul dansant, fiind astfel redate și prin mișcare scenică, prin participarea perechilor de soliști ai Ansamblului de Balet al Operei Naționale Române clujene.

În contextul interpretării momentelor muzicale de către soliștii instituției alături de invitații de prestigiu ai acestei ediții – soprana Anita Hartig, tenorul Teodor Ilincăi și dirijorul Vladimir Lungu – , se creează oportunitatea de a le oferi recunoaștere pentru meritele profesionale, dedicând aceeași importanță și tinerilor cu reale valențe artistice, care promit o carieră de succes. Se decernează, așadar, Premiile de excelență, acestui moment festiv urmându-i pauza de cocktail, care reprezintă, în esență, o invitație la socializare.

Elementul definitoriu al serii îl reprezintă valsul, o provocare încântătoare de a dansa alături de artiștii care au evoluat anterior pe aceeași scenă. Sustras dintr-o frază pe care Johann Strauss obișnuia să o rostească la începutul balurilor vieneze, îndemnul Alles walzer! încurajează publicul să ocupe sala Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, care devine acum un imens ring de dans pe care se obișnuiește să se valseze până după miezul nopții.

Dress code: White-Tie/ Black-Tie Formal

PROGRAM:

18.00-18:50
Primirea invitaților pe covorul roșu

19:00
Intonarea Imnului de stat al României și a Imnului Uniunii Europene

19:10
Cuvânt de deschidere adresat de către domnul Florin Estefan, Manager General al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

19:20
Programul artistic este în curs de stabilire.

Acordarea premiilor:
*Premiul ,,Alexandru Fărcaș” pentru Tinere talente
*Premiul ,,Lya Hubic” pentru excelența unei voci feminine
*Premiul ,,Dimitrie Popovici-Bayreuth” pentru excelența unei voci masculine

21:30 – Networking Cocktail (Open bar în Foaierul Operei)

23:00 – Alles Walzer!
– Invitație la vals pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Bilete online aici.

Details

Start:
9 March, 2019, 7:00 pm
End:
10 March, 2019, 3:00 am
Website:
https://www.facebook.com/events/341828036659275/

Locație

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map
Share This