Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.
Livestream

Bibliobibuli Cluj #2: Fără să ajungi vreodată în vârf

28 April, 2020, 7:00 pm - 9:00 pm

📚 Marți, 28 aprilie, de la ora 19:00, ne întâlnim la a doua ediție online a clubului de lectură #Bibliobibuli să vorbim despre „Fără să ajungi vreodată în vârf”, un scurt roman al autorului italian Paolo Cognetti, apărut la Editura Polirom în 2020, în traducerea Ceraselei Barbone. „Jurnalul lui Cognetti este o 𝑘𝑜𝑟𝑎 tibetană, o călătorie aparent întortocheată spre destinație, ce reprezintă de fapt un ritual neîntrerupt al tăcerii și al singurătății celei mai depline. 𝐹𝑎̆𝑟𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑔𝑖 𝑣𝑟𝑒𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑣𝑎̂𝑟𝑓 ne face să ne identificăm cu acel loc, perceput în lumina explorării autentice, unde natura și oamenii din jur modelează spiritul călătorului care le contemplă pe toate și cade sub vraja lor, a forței lor invincibile”, scrie Il Messaggero despre romanul autorului italian.

🍷 Bibliobibulii* se întâlnesc o dată pe lună în Cărturești Iulius Mall (iar în timpul pandemiei, pentru că #stămacasă, în online 👨‍💻) pentru a discuta despre o carte: ce le-a plăcut și ce nu, ce ingrediente au lipsit sau dacă autorul a găsit rețeta perfectă. În meniu avem ficțiunea ca fel principal, dar ocazional servim și alte feluri literare.

*Cum, n-ați auzit de bibliobibuli? Este un termen inventat de umoristul american H. L. Mencken pentru a-i desemna pe oamenii care citesc prea mult.

Căutăm bibliobibuli pentru a ne completa cercul de lectură. Ești bibliobibulul potrivit dacă:
✔️ literatura face parte din dieta ta săptămânală;
✔️ încerci să ieși din zona de confort a bibliotecii de-acasă;
✔️ poți asculta păreri diferite de ale tale fără să-ți iasă flăcări pe nas;
✔️ ești cititor responsabil și duci lectura până la capăt, ba uneori iei și notițe.

😄 Nu-ți face griji dacă ești timid, bibliobibulii nu se mănâncă între ei, ba chiar încearcă să-și facă viața cât mai plăcută unii altora. Au mintea deschisă, sunt curioși și prietenoși, știu să asculte, se încurajează la vorbă și își doresc să înțeleagă cât mai bine ceea ce au citit.

👩 Gazda întâlnirilor este Andreea Pop, traducătoare, cronicar literar pasionat, editor de ocazie și, bineînțeles, bibliobibul.

💌 Bibliobibulii doritori sunt rugați să trimită un email la adresa [email protected], pentru a-și asigura un scaun virtual la masa de lectură, găzduită de Zoom.
Participarea este gratuită, dar numărul de locuri este limitat (pentru ca interacțiunea să decurgă armonios). Sunt bineveniți și cei care subliniază direct pe carte, îndoaie colțurile sau decupează citate pentru a le înrăma. 📖

Details

Date:
28 April, 2020
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/520304838632624/

Locație

Online
Cluj-Napoca, Romania

Organizator

Carturesti Cluj
Share This