Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Bibliobibuli: prima întâlnire a clubului de carte Cărturești Cluj

10 March, 2020, 6:30 pm - 8:00 pm

📚 Marți, 10 martie, de la ora 18:30, deschidem primul club de carte Cărturești Cluj cu romanul „Dacă strada Beale ar putea vorbi”, de James Baldwin.

🍷 Bibliobibulii* se întâlnesc o dată pe lună în Cărturești Iulius Mall pentru a discuta despre o carte: ce le-a plăcut și ce nu, ce ingrediente au lipsit sau dacă autorul a găsit rețeta perfectă. În meniu avem ficțiunea ca fel principal, dar ocazional servim și alte feluri literare.

*Cum, n-ați auzit de bibliobibuli? Este un termen inventat de umoristul american H. L. Mencken pentru a-i desemna pe oamenii care citesc prea mult.

Căutăm bibliobibuli pentru a ne completa cercul de lectură. Ești bibliobibulul potrivit dacă:
✔️ literatura face parte din dieta ta săptămânală;
✔️ încerci să ieși din zona de confort a bibliotecii de-acasă;
✔️ poți asculta păreri diferite de ale tale fără să-ți iasă flăcări pe nas;
✔️ ești cititor responsabil și duci lectura până la capăt, ba uneori iei și notițe.

😄 Nu-ți face griji dacă ești timid, bibliobibulii nu se mănâncă între ei, ba chiar încearcă să-și facă viața cât mai plăcută unii altora. Au mintea deschisă, sunt curioși și prietenoși, știu să asculte, se încurajează la vorbă și își doresc să înțeleagă cât mai bine ceea ce au citit.

👩 Gazda întâlnirilor este Andreea Pop, traducătoare, cronicar literar pasionat, editor de ocazie și, bineînțeles, bibliobibul.

💌 Bibliobibulii doritori sunt rugați să trimită un email la adresa [email protected], pentru a-și asigura un scaun la masa de lectură.
Participarea este gratuită, dar numărul de locuri este limitat. Sunt bineveniți și cei care subliniază direct pe carte, îndoaie colțurile sau decupează citate pentru a le înrăma. 📖

Details

Date:
10 March, 2020
Time:
6:30 pm - 8:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/191811312027953/

Locație

Cărturești Cluj
Alexandru Vaida-Voevod nr.53-55
Cluj-Napoca, 400436 Romania

Organizator

Carturesti Cluj
Share This