Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

BULLY @ Reactor

26 January, 2019, 7:00 pm - 27 January, 2019, 8:00 pm

BULLY este un musical dramatic despre Sam Bradley, un tânăr care își ia viața după ce este hărțuit în mod repetat la școală. Povestea urmărește trăirile lui Sam, dar și viețile celor din jurul său, în zilele de dinaintea și de după sinuciderea sa.

“Când tinerii își iau viața, vocile lor se pierd pentru totdeauna. Cei mai mulți dintre noi doar întrezăresc universul acelei persoane, prin reportaje de știri – povești care captează senzaționalismul, dar nu și umanitatea unei vieți pierdute. Pe măsură ce presa trece la următoarea știre, la următorul reportaj, noi uităm și lăsăm în urmă un grup de oameni a căror viață este schimbată ireversibil. Acest film își propune să arunce o privire mai atentă asupra acestor povești și să vadă ce se ascunde în spatele reportajelor televizate trecătoare.” – Aaron Alon, regizor

BULLY – PROIECȚIE DE FILM ȘI DISCUȚIE LIBERĂ
Regia: Aaron Alon
Anul producției: 2017
Țara de origine: SUA
Durată: 58 de minute
Limba: engleză, cu subtitrare în română
Recomandare vârstă: 12+

_______________________________________________

Proiecția va fi urmată de o discuție liberă despre violența fizică și psihologică în școlile românești, în contextul adoptării de către Parlamentul României a legii anti-bullying. Filmul este oferit de către organizația LGBTQ+ clujeană PRIDE România și face parte din selecția oficială a festivalului internațional de film queer SFG.13 (15 – 21 aprilie 2019).

_____________________________________________

Intrarea este liberă, cu rezervarea locurilor aici.
_________________________________________________

Evenimentul este organizat în colaborare cu PRIDE România și face parte din programul cultural „100 de ani de România. Trei istorii secundare”.

În contextul sărbătoririi unui secol de la „Marea Unire”, acest program va prezenta o serie de perspective complementare la discursul oficial: perspectivele acelor comunități sau indivizi care au contribuit la evoluția României, dar nu dintr-o poziție de putere. Se dorește astfel aducerea la lumină a unei serii de istorii alternative, care împreună să ofere o imagine mai complexă și mai nuanțată a trecutului nostru comun.

A doua serie de evenimente din cadrul programului „100 de ani de România. Trei istorii secundare” are loc între 21-30 ianuarie și se va concentra pe tema „ALTFEL/ LA FEL”
Lista completă a evenimentelor

Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Details

Start:
26 January, 2019, 7:00 pm
End:
27 January, 2019, 8:00 pm
Website:
https://www.facebook.com/events/373814869862540/

Locație

REACTOR
Strada Petofi Sandor, nr 4
Cluj-Napoca,
+ Google Map

Organizator

PRIDE România
Share This