Călătorii folclorice africane și românești @ Samsara Foodhouse

Călătorii folclorice africane și românești @ Samsara Foodhouse

Marți, 9 aprilie, călătorim împreună cu Bogdan pentru întâia oară într-un spaţiul ambiental, acompaniat de kora africană şi fluierele româneşti.

809dao / Ambiental Journeys 1

809dao este proiectul solist electronic-acustic a lui Bogdan Octav Rakolcza, fondator al proiectului Cercul Întreg din Cluj-Napoca.

Cu un background de peste 15 ani în muzică comunitară, percuţie braziliană, africană şi capoeira, Bogdan a decis în anul 2018 să urmeze o chemare spre combinarea muzicilor străvechi cu tehnologiile şi sound-urile contemporane.

Numele 809dao e pe de o parte o referinţă spre cele două drummachines care au influenţat decisiv toată muzica contemporană, Roland TR-808 şi TR-909, iar dao este o referinţă spre filosofia izvorâtă din Dao De Ching (scrisă şi Tao Te Ching), supranumită Cartea Drumului, scrisă acum 2500 de ani de înţeleptul chinez Lao Tse, o filozofie practică a vieţii bazată pe încrederea intrinsecă în procesele naturii.

În acest sens 809dao e un proiect despre călătorii muzicale libere, care îmbină instrumente străvechi din diferite locuri ale lumii, kora, berimbau, caval, tilincă şi altele, cu drummachines, sintetizatoare şi voce.

Călătorii care sunt bazate în mare măsură pe improvizaţie spontană şi ca urmare irepetabile.

O muzică care să ne facă să devenim mai ancoraţi în ceea ce ne oferă momentul prezent.

Intrarea este liberă

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This