Caricatură, artă satirică și bandă desenată | Adrian Andronic

Caricatură, artă satirică și bandă desenată | Adrian Andronic

Adrian Andronic a fost unul dintre cei mai apreciaţi şi longevivi artişti din domeniul desenului satiric. S-a născut pe 10 februarie 1939 şi a absolvit Institutul de Arhitectură “Ion Mincu”.
A debutat publicistic în 1956 cu caricatură în ziarul Scînteia tineretului, publicând în majoritatea presei centrale și devenind repede unul dintre colaboratorii de bază ai revistei Urzica, singura revistă de satiră şi umor dinainte de 1989. Vreme de mai bine de jumătate de secol, lucrări semnate de Adrian Andronic au apărut în aproape toată presa naţională. După 1990 susține mai multe rubrici permanente în diferite ziare sau reviste, realizând o mulțime de cărți pentru copii și benzi desenate în reviste sau albume. De-a lungul timpului, artistul a publicat cinci albume de caricatură şi peste 80 de cărţi pentru copii.
În 2011, ziarul Evenimentul zilei a editat o serie de 4 albume BD, pornind de la reeditarea albumului “Corabia de gheaţă”.

Stilul lui Adrian Andronic este definit de o linie clară, simplă și precisă, fără loc de ambiguitate. Compoziții complexe trasate cu precizia arhitectului. Personaje memorabile în situații în care umorul este direct și imediat atât în caricatură, cât și în ilustrația destinată copiilor.

Vernisajul expoziției are loc pe 13 octombrie, de la ora 18:00, la Urania Palace, curatorul expoziției fiind Alexandru Ciubotariu.

Intrarea este liberă.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This