Ce urmează după referendum?

Ce urmează după referendum?

Referendumul care cerea redefinirea căsătoriei în constituție a fost invalidat datorită numărului mic de participanți. Numit și „referendumul familiei”, acesta a adus în lumina publică diverse discursuri dinspre cele două mari tabere: pro referendum și boicot. Însuși limbajul folosit și alegerea termenilor arăta diferențele – pentru primii, a vota pentru schimbarea definiției în constituție e tocmai actul democratic, pentru cei din urmă, a supune la vot un drept uman e total nedemocratic. Au rămas întrebări care merită răspuns, întrebări precum – A câștigat cineva ceva? Cine? Și ce? De ce s-au concentrat resursele politice înspre redefinirea familiei în timp ce problemele privind accesul la locuire, sistemul de sănătate și cel de învățământ nu primesc atenția cuvenită? Și, mai ales, înspre ce pot duce aceste discuții aprinse în spațiul public, discuții despre „protejarea familiei tradiționale” și mobilizarea anti-LGBT?
Într-un timp relativ scurt dezbaterile pe tema aceasta au ajuns să acapareze o parte din preocupările societății, reușind să creeze diviziuni și mai mari într-o Românie deja polarizată. Cu ocazia acestei discuții Contrasens ne dorim să explorăm diferitele aspecte sociale și politice care sunt mobilizate de mișcări politice precum aceasta pentru referendum.

Haideți să discutăm împreună, încercând să înțelegem mai bine ce se întâmplă, luni, 29 octombrie, ora 19:00, la Fabrica de Pensule

Invitați:
Călin Goina, lector la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială,
Cristina Raț, lector la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială,
Elias Ulrich Vaughan, activist

Aceste eveniment este organizat de podcastul “Contrasens”, un podcast produs de studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai. Contrasens își propune să aducă cercetări din științele sociale în spațiul public. Ne puteți asculta pe soundcloud, youtube, itunes și alte aplicații de podcasting.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This