CERCUL | Instalație teatrală imersivă

CERCUL | Instalație teatrală imersivă

Abandonul e un instrument care face ca spațiile să devină invizibile, transformându-le în bucăți de pământ ce pot fi vândute. Acest lucru poate fi observat mai ales în parcurile publice sau spațiile comune, a căror esență se află tocmai în nevoia de a avea experiența naturii și a comunității în orașe.
Pornind de la o cercetare în jurul Parcului Feroviarilor din Cluj-Napoca, artista Neja Tomšič, alături de colectivul artistic Nonument Group, a construit 𝐂𝐞𝐫𝐜𝐮𝐥 – o instalație teatrală imersivă care spune povestea unui spațiu urban a cărui istorie stă să dispară, înghițită de viziunea orașului de astăzi.
Folosind diferite metode de cercetare și înregistrare, Neja Tomšič a explorat punctele de întâlnire dintre stadiul actual al parcului și istoria acestuia, urmele trecutului care se întrevăd în forma lui prezentă și care sunt păstrate în amintirea și imaginația celor care au trăit în jurul lui.
👉 𝐏𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐜𝐞-𝐮𝐥 𝐬𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐥𝐢𝐦𝐛𝐚 𝐞𝐧𝐠𝐥𝐞𝐳𝐚̆.
👉 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐚̆, 𝐩𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞: https://cccluj.ro/cercul-stronger-peripheries/.
Instalația teatrală 𝐂𝐞𝐫𝐜𝐮𝐥 a fost creată ca parte din proiectul Stronger Peripheries: A Southern Coalition, în timpul rezidențelor artistice din Cluj-Napoca și Mondaino, pornind de la una dintre temele explorate în cadrul acestuia: Work and Happiness.
Producător: Bunker, Ljubljana
Co-producători: Centrul Cultural Clujean, L’Arboreto – Teatro Dimora di Mondaino, MoTA – Museum of Transitory Art
Susținut de: Uniunea Europeană, prin programul Europa Creativă, Ministerul Culturii din Slovenia, Primăria Municipiului Ljubljana, Galeriile și Muzeul Cukrarna din Ljubljana
𝑆𝑡𝑟𝑜𝑛𝑔𝑒𝑟 𝑃𝑒𝑟𝑖𝑝ℎ𝑒𝑟𝑖𝑒𝑠: 𝐴 𝑆𝑜𝑢𝑡ℎ𝑒𝑟𝑛 𝐶𝑜𝑎𝑙𝑖𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑙𝑒𝑥 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑙𝑎𝑏𝑜𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑟𝑒𝑢𝑛𝑒𝑠̦𝑡𝑒 14 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑖 𝑑𝑖𝑛 10 𝑡̦𝑎̆𝑟𝑖 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑛𝑒 𝑠̦𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑜𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑈𝑛𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛𝑎̆ 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑎 𝐶𝑟𝑒𝑎𝑡𝑖𝑣𝑎̆.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This