Loading Events

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Cine mai practică feminismul? @ Fabrica de Pensule

27 Iunie, 7:30 am - 9:30 pm

Detalii

Data:
27 Iunie
Interval orar:
7:30 am - 9:30 pm
Events Category:
Tag-uri:
RSVP:
https://www.facebook.com/events/180330852649827/

Organizator

Fabrica de Pensule

Locație

Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca,
Cine mai practică feminismul? @ Fabrica de Pensule

Cum putem contribui la o mai bună înțelegere a genului? Este feminismul o cauză de care ar trebui să ne simțim responsabili cu toții sau doar cei care cercetează subiectul? Există atât de multe lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când privim lumea și interacționăm cu stereotipiile despre gen. Dimensiunea de gen se regăsește în toate domeniile și profesiile, iar la o privire mai atentă ne putem da seama cât de mult interacționează genul cu statusul, cu munca, poziția economică și șansele la un traseu de viață sau altul. Ne propunem să începem o discuție despre cum se manifestă și ce înseamnă pentru diverse grupuri apartenența la un gen, imposibilitatea de a fi tratat/ă separat de acest aspect.

Vom avea două invitate:
Anastasia Oprea, drd. în politică internațională și rezolvarea conflictelor, Universitatea din Coimbra, Portugalia și
Enikő Vincze, prof. univ. dr la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai.

Este important să discutăm cât mai des despre cum se vede feminismul din teren, de la muncă sau din zonele profund dezavantajate. Care sunt șansele să devenim mai înțelegători și mai conștienți de lumea din jurul nostru dacă vom fi feministe și feminiști? Haideți să dezbatem împreună, miercuri 27 iunie, ora 19:00, la Fabrica de Pensule

Aceste eveniment este organizat de podcastul “Contrasens”, un podcast produs de studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai. Contrasens își propune să aducă cercetări din științele sociale în spațiul public. Ne puteți asculta pe soundcloud, youtube, itunes și alte aplicații de podcasting.

Comentarii:

Sus
x

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

Accept Refuz