City Beat / Carmen

City Beat / Carmen

CITY BEAT / CARMEN

CITY BEAT
Muzica: The Art of Noise

Coregrafia: Pavel Rotaru
Scenografia: Valentin Codoiu

Distribuție în curs de stabilire

CARMEN
Muzica: Georges Bizet & Rodion Șcedrin

Coregrafia: Pavel Rotaru
Scenografia: Valentin Codoiu

Distribuția în curs de stabilire

Regie scenă culise: Cristina Albu

DESCRIERE

CITY BEAT
Muzica: The Art of Noise

Balet într-un act

Vârsta recomandată: 7+

Ritmul și dinamismul vieții urbane – cu care, în mod cert, o mare parte a clujenilor rezonează în profunzime – își găsește, de această dată, reprezentarea într-un spectacol muzical-coregrafic adus pe scena Operei Naționale Române Cluj-Napoca tocmai din Statele Unite ale Americii. Baletul într-un act City Beat, creat de coregraful și maestrul de balet Pavel Rotaru, a fost reprezentat pentru prima oară în anul 1994. Lucrarea s-a născut sub inspirația muzicii synth-pop a formației Art of Noise, înființată în 1983, și descrie, atât tumultul traiului zilnic, obișnuit – pe fondul căruia individul își cultivă idealurile și caută să și le ducă la îndeplinire –, cât și viața de noapte – cadru de manifestare al cluburilor de motocicliști, al tinerilor îndrăgostiți, al practicii prostituției, al traumei homosexualității sau drogurilor ș.a.m.d.

CARMEN
Muzica: Georges Bizet & Rodion Șcedrin

Balet într-un act

Dacă tabloul coregrafic urban City Beat ne aduce în față, pe rând sau simultan, povești de viață ale unor ,,orășeni oarecare”, baletul într-un act Carmen redă o singură dramă, de altfel, foarte cunoscută și în ipostaza operei omonime a lui Georges Bizet. Pornind de la același subiect al nuvelei lui Prosper Mérimée, Pavel Rotaru a creat un balet aflat sub semnul pasiunii și geloziei care îi leagă pe cei trei protagoniști ai acțiunii: gitana Carmen, soldatul Don José și toreadorul Escamillo. Tensiunea acumulată în interiorul triunghiului amoros îi va fi, în final, fatală seducătoarei Carmen. Pașii de dans articulează atât coregrafii neo-clasice, cât și clasice și moderne, în deplin acord cu fiecare etapă a poveștii tulburătoare.

Vă așteptăm să descoperiți puternice esențe ale prezentului și trecutului, într-un spectacol de balet complex și incitant!

Spectacolul are o pauză şi se încheie în jurul orei 20.15

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This