Concert de colinde vechi: „Și ne lasă Gazdă-n casă!”

Concert de colinde vechi: „Și ne lasă Gazdă-n casă!”

Înstrăinarea generațiilor actuale de memoria strămoșilor și zestrea culturală transmisă din generație în generație, ne obligă ca asociație cu profil cultural și tradițional să readucem în prim plan valoarea tezaurului imaterial și material consfințit de UNESCO – colinda românească și costumul autentic românesc.

Efortul, dedicarea și entuziasmul membrilor cetei de colindători va face posibilă, scoaterea la lumină a frumuseții și profunzimii moștenirii culturale primite de-a lungul generațiilor. Considerăm că un eveniment cu un astfel de specific poate uni o întreagă comunitate, retrezind în sufletele oamenilor de astăzi dragostea față de rădăcinile și tradițiile poporului român.

Spectacolul, aflat la cea de a V-a ediție, va face ca grupul de aproximativ 70 de tineri studenți să transmită publicului și tinerilor clujeni aceeași bucurie și emoție, pe care am moștenit-o și noi la rândul nostru, de la părinții, bunicii și mentorii noștri.

Crăciunul e pe drum și vine repejor. Vine cu colaci, vin, nuci și mere pentru colindători, dar și cu bucurie sfântă. Aduceți cu domniile voastre voia bună, dorul și dragul de colindă!

Data: 18 Decembrie
Locația: Auditorium Maximum
Intrarea este liberă.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE