Concert Fine Arts Quartet ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

Concert Fine Arts Quartet ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

Concert Fine Arts Quartet ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

𝐂𝐯𝐚𝐫𝐭𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐅𝐢𝐧𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐬, clasat printre cele mai distinse ansambluri din muzica de cameră de astăzi, va susține un concert extraordinar la ⚜ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca, în 6 Septembrie 2021.
🗓️ 6 Septembrie 2021, ora 19:00
📌 Sala Auditorium Maximum, Cluj-Napoca
🎟 BILETE DISPONIBILE PE:
➡️ Entertix.ro
➡️ Rețeaua de librării Cărturești din Cluj-Napoca
______
✦ PROGRAM
Beethoven – Cvartetul de coarde nr. 1 în fa major op.18 nr.1,
Șostakovici – Cvartetul de coarde nr. 1 op. 49,
Ceaikovski – Cvartetul de coarde nr. 1 în re major op. 1
✦ BIOGRAFIE
Fondat în Chicago în 1946, Cvartetul Fine Arts este numit „unul dintre numele placate cu aur în muzica de cameră”. Are o istorie impresionantă de spectacole și o discografie extinsă de peste 200 de lucrări înregistrate. Este unul dintre puținele ansambluri care au înregistrat și au făcut turnee internaționale timp de trei sferturi de secol.
Multe dintre cele mai recente lansări ale Cvartetului au fost selectate pentru a fi incluse pe listele de nominalizări ale premiilor Grammy la categoriile „Cel mai bun album clasic” și/sau „Cel mai bun spectacol de muzică de cameră” și au primit mai multe premii și distincții, printre care: Premiul Gramophone și „înregistrare legendară” (Gramophone Classical Music Guide), BBC Music Magazine Choice, „Înregistrarea anului ”, primită de 3 ori (MusicWeb International), și un premiu Grammy pentru producătorul Steven Epstein (Cvintetele de Fauré cu Cristina Ortiz).

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Egregori

Share This