Concerte de chitară la ANMGD

Concerte de chitară la ANMGD

Concerte de chitară la ANMGD

Asociația Harmonia Cordis vă învită la două seri de concerte de chitară organizate în incinta Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima, la Studioul de Concerte în serile de 22 și 23 Octombrie 2022 de la orele 19:00. Invitații principali al acestor concerte sunt Jerónimo Maya din Spania, un chitarist fenomenal de muzică flamenco modernă, descendent direct al lui Ramon Montoya, cel mai important chitarist de flamenco din istoria secolului XX până la ascensiunea lui Paco de Lucia, respectiv Cenk Erdoğan din Turcia, cel mai important reprezentant al chitarei clasice fretless din lume, care îmbină muzica micro tonală turcească cu jazzul modern.

Artiștii sus-menționați au sosit la Cluj-Napoca pentru a face înregistrări care ulterior vor putea fi auzite la Radioul online de chitară clasică Harmonia Cordis, iar în cadrul concertelor aceștia vor prezenta publicului roadele muncii lor din studio. În deschiderea concertelor vor interpreta Péter Girán, tânăr chitarist de flamenco venit din Ungaria, respectiv lect.univ.dr. Beke István Ferenc și CDA drd. Babțan-Varga Florian, ambii fiind profesori la Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Programul concertelor a fost selecționat în așa fel încât să includă artiști tineri, care interpretează stiluri muzicale diferite, prezetnând publicului Armoniile noilor generații chitaristice. Pe parcursul concertelor veți putea audia muzică clasică, muzică fingerstyle, muzică micro tonală orientală și muzică flamenco.

PROGRAM:

22.10.2022 – Studioul de Concerte al ANMGD – 19:00:
Florian Babțan-Varga (RO) – chitară
István Ferenc Beke (RO) – chitară
Cenk Erdoğan (TK) – chitară fretless

23.10.2022 – Studioul de Concerte al ANMGD – 19:00:
Péter Girán (HU) – chitară
Jerónimo Maya (ES) – chitară
Asztalos Zsolt (RO) – percuție

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This