fbpx
Conferința Educație pentru Starea de Bine

Conferința Educație pentru Starea de Bine @ Transylvania College

Conferința Educație pentru Starea de Bine @ Transylvania College

Conferința Educație pentru Starea de Bine va avea loc la Cluj-Napoca, în data de 6 noiembrie și se va desfășura sub sloganul „Starea de Bine în școli începe la Cluj!”

Evenimentul se va desfășura în format hibrid, online și onsite, la Transylvania College, Aleea Băișoara nr. 2A, Cluj-Napoca și se adresează cadrelor didactice și personalului auxiliar din învățământul preuniversitar.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile:

🟠 Locuri cu participare fizică: 100
Formular înscriere (fizic, în sală), aici.
🟡 Locuri cu participare online: nelimitat
Formular înscriere (online), aici.

Fundația Transylvania College își propune să mobilizeze, pentru acest proiect, o echipă de profesioniști în educație, care vor promova beneficiile stării de bine a profesorilor, în clasă și în afara ei și să ofere participanților soluții concrete, adaptabile și ușor de implementat, pentru a facilita prioritizarea stării de bine.

Conferința va aduce împreună experți în educație, profesori, consilieri școlari, directori de școli pentru un schimb de experiență și crearea de soluții concrete pentru situațiile particulare. Pentru prima dată, invităm să ni se alăture și personalul administrativ din școli pentru a crea o comunitate autentică de suport în jurul elevilor. Totodată, beneficiarii indirecți ai acestei inițiative sunt elevii, în jurul cărora dorim să realizăm un mediu sănătos și sigur de dezvoltare academică și personală.

Evenimentul este creat sub conceptul A.R.A.T., un model construit de către Simona Baciu și Susan Shapiro în cartea „Profesorul din tine”. Acesta facilitează construcția fundației unei culturi prospere în școală, care începe cu mentalitatea deschisă și flexibilă a profesorului dornic să învețe să-și recapete și să își păstreze starea de bine. În consecință, profesorii vor avea capacitatea să-și susțină elevii prin tehnici proactive, atât pentru succesul școlar, cât și pentru sănătatea lor emoțională și comportamentală.

În prima parte a conferinței, va avea loc un panel de dezbateri pe tema ,,Cum putem susține starea de bine a profesorilor”, urmat de prezentări ale celor patru etape din cadrul conceptului A.R.A.T., Atenția către Tine, Recunoașterea gândurilor și emoțiilor, Acțiuni conștiente și Transformare, susținute de speakerii invitați.

În a doua parte a conferinței, participanții vor fi invitați să ia partea la o reflecție informală în grup și vor primi un model de plan individual de strategie a implementării stării de bine în activitatea lor profesională.De asemenea, vor putea participa la un atelier tematic, din cele patru ce se vor desfășura simultan.

Programul conferinței:

9:00 – Bun venit
9:15 – 9:20 – Bun venit – moderator Introducere Speakeri
9:20 – 9:35 – Prezentarea conceptului A.R.A.T. – „Starea de bine în școală; un vis care începe să prindă aripi”
9:35 – 10:05 – ,,Cum putem susține starea de bine a profesorilor” – Panel dezbatere
10:05 – 10:25 – Atenția înspre tine – Speech Hedi Hoka
10:25 – 10:45 – Recunoașterea gândurilor și a emoțiilor – Speech Paul Olteanu
10:45 – 11:00 – Pauză
11:00 – 11:20 – Acțiuni conștiente – Speech Lilia Dicu
11:20 – 11:40 – Transformare – Speech Oana Moșoiu
11:40 – 11:50 – Concluzii – Speech Simona Baciu
11:50 – 12:30 – Reflecție informală în grup
12:30 – 13:30 – Pauză de prânz
13:30 – 15:00 – 4 ateliere tematice simultane*
15:00 – 16:00 – Concluzii și încheierea conferinței

*La atelierele tematice vor putea participa doar persoanele care se vor afla în sala de conferință, iar înregistrările acestora vor fi transmise după încheierea evenimentului.

‼️ DETALII ACCES ÎN SALĂ: Pentru că ne dorim să fim cu toții în siguranță și să ne bucurăm de conferință în cele mai bune condiții, dacă v-ați înscris să participați fizic la eveniment și rata de incidență COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca se menține peste 6/1000 locuitori, vă rugăm să aveți la dvs:

Certificatul European COVID-19 din care să reiasă că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare împotriva COVID-1. Sau că vă aflați în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Oferim adeverințe de participare atât profesorilor care participă online la eveniment, cât și celor care vor participa fizic, la Cluj-Napoca.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This