Critical Mass de iunie

Critical Mass de iunie

Critical Mass de iunie

Vineri 28 iunie, ora 18:00 ne adunăm în Piața Unirii. Pornim pe la 18:15.

Critical Mass este un eveniment auto-organizat. Ce înseamnă asta?

– nu există o persoană sau un grup de persoane desemnate care organizează CM. tot ce înseamnă promovare, mobilizare, stabilirea traseului sau asigurarea siguranței plutonului este responsabilitatea tuturor.
– promovarea: fă-ți propriul flyer sau afiș, listează autocolante și umple orașul cu ele. în baruri și cafenele, pe bicicletele parcate în oraș, pe traseele folosite de bicicliști.
– mobilizarea: vorbește cu prietenii tăi, cu membri familiei, cu colegii de la job. amintește-le că urmează CM
– stabilirea traseului: ajuns în piață vorbește cu cei prezenți. discutați care ar fi cel mai bun traseu (de ex: strazile fără piste de biciclete, cele fără prea multe benzi, cele accesibile celor mici sau celor cu biciclete în tandem, direcția în care nu plouă și e soare, etc.) pe parcursul CM reorganizați-vă și alegeți soluția acceptată de toată lumea.
– aveți grijă unii de ceilalți: CM se desfășoară după niște reguli care sunt foarte eficiente în ceea ce privește siguranța doar dacă sunt înțelese de majoritatea participanților.

Regulile CM pe scurt

– Stăm împreună, într-un PLUTON COMPACT. Dacă apar goluri, pedalează acolo și roagă-i pe ceilalți să facă la fel. La lumina roșie a semaforului opresc doar cei din față, restul urmărim plutonul indiferent de culoarea semaforului.
– Cei din față pedalează încet și constant. Din când în când ne regrupăm, de obicei oprind la semafor.
– Ultimii bicicliști pedalează în LINIE, pe toate benzile disponibile. Astfel, nici o mașină nu va putea pătrunde în pluton.
– Fii un corker 🙂 OPREȘTE în fața mașinilor care ar putea să intre în pluton din lateral sau în fața celor care au intrat în pluton deja. Stai acolo până când trece de tine tot plutonul.
– NU circula pe contrasens!
– Zâmbește și discută calm cu șoferii deranjați de CM. Sau ignoră-i pur și simplu.
– Acordă prioritate serviciilor de urgență (salvare și pompieri).
– Ignoră poliția.
– Have fun and enjoy the ride!

Detalii în broșura >>> Cum să organizezi o masă critică

Haideţi vineri în număr cât mai mare să arătăm tuturor că STRADA E A NOASTRĂ și că:

– pistele de biciclete sunt cea mai eficientă şi rapidă soluţie pentru decongestionarea traficului și pentru un oraş mai prietenos;
– în trafic, un biciclist are aceleaşi drepturi ca un şofer şi ar trebui să se poată bucura de acestea în siguranţă;
– o linie pe trotuar nu este pistă de bicicletă;

Ideea centrală a Critical Mass-ului rămâne să sărbătorim plăcerea unei plimbări cu bicicleta, aşa ca vino cu o rezervă sănătoasă de voie bună şi un zâmbet mare pe buze. Toată lumea e binevenită, indiferent de vârstă, pe bicicletă, skate, longboard, role, sau alte mijloace de transport nemotorizate. Sunt încurajate excentricităţile vestimentare, fluiere, zurgălăi, bannere, steaguri, boxele cu muzica preferată la maxim. Sau ce vă mai trece prin cap.
.
Evenimentul nu are autorizaţie sau escortă din partea poliţiei.

Implică-te, dă vestea mai departe, hai să ajungem la masă critică!

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This