De la Bach la muzica de film

De la Bach la muzica de film

Te invităm să parcurgem împreună o călătorie în care muzica nu ține cont de barierele limbajului cotidian. Un drum în urma căruia vei învăța să asculți cu sens muzica clasică. Parcursul spre destinație se bazează pe un dialog continuu între tine, dirijor și pianist. Vom trece împreună prin fiecare perioadă de creație muzicală, care va fi exemplificată printr-unul sau mai mulți compozitori consacrați (Bach, Vivaldi, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski, Rachmaninov, Enescu, John Williams etc.).

Pașii ne vor fi dirijați cu atenție de Vladimir Agachi, acompaniat de Lucia-Cristiana Iordache. Cuvintele vor fi susținute de emoția transmisă de sunetul melodios al pianului, fiind interpretate și explicate piese de o simplitate și frumusețe rară.

Vladimir Agachi și Lucia-Cristiana Iordache își vor preda discursul unul altuia, într-un dialog deschis pentru a ne ajuta să pătrundem în bogata lume a muzicii de la Bach la muzica de film, pentru a vedea care sunt diferențele, cum deosebim genurile și cel mai important, cum le ascultăm. Pentru a ne asigura că această călătorie este una cuprinzătoare, îți propunem următorul parcurs:

• Prima sesiune: 14 Martie, ora 19, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, sala Tonitza: Vom păși pe urmele lui Bach, Mozart, Chopin, începând cu perioada Renașeterii și ajungând cu pași siguri spre Romantism.

• A doua sesiune: 21 Martie, ora 19, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, sala Tonitza: Vom parcurge împreună drumul de la romantici precum Ceaikovski, ajungând la Modernism, Neoclasicism, Postmodernism, în final ajungând pe urmele lui John Williams și a muzicii de film.

Vladimir Agachi este unul dintre cei mai activi tineri dirijori români, având o bogată activitate concertistică în țară și străinătate, fiind fondatorul orchestrei Young Famous și directorul artistic al Orchestrei Simfonice din Piura (Peru). Parcursul său muzical este marcat de perfecționarea la Staatsoper Berlin, sub îndrumarea maestrului Daniel Barenboim dar și de participări la concursuri internaționale de dirijat precum Donatella Flick, în colaborare cu London Symphony Orchestra. Aparițiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială față de public, caracterul formal al concertelor de muzică clasică fiind înlocuit de un dialog concret și o prezentare inedită.

Lucia-Cristiana Iordache este studentă la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa prof. univ. dr. Dana Borșan. Cariera sa artistică este marcată de obținerea unei burse oferite de „Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien” la Internationale Sommerakademie der mdw, participând la numeroase Academii de vară și cursuri de măiestrie (Anton Rubinstein Musikakademie, Talent Music Summer Courses&Festival, Academia Sighișoara). Tânăra pianistă s-a făcut remarcată prin susținerea de recitaluri în locații cultural-artistice precum Sala Studio a Ateneului Român și Institutul Maghiar Balassi București, iar în calitate de solistă a concertat alături de Orchestra Teatrului Național “Nae Leonard” Galați și alături de Orchestrele “Concerto” și “Universitaria” ale U.N.M.B.
_______________________________
➡ Bilete: https://www.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2318/Eurospeed-DTC-SPEDITION-SRL

Preț bilete: 70 ron/sesiune – 120 ron /curs (ambele sesiuni)

❗ Pentru a beneficia de prețul special pentru ambele sesiuni, este nevoie să adaugi cele două date în coș pe biletmaster.ro .

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE