Dezbatere /Pe.trecere 10.0 | FDP10

Dezbatere /Pe.trecere 10.0 | FDP10

Trei discuții cu invitați din sectorul cultural, experți și reprezentanți ai instituțiilor publice

Ce facem atunci când sentimentul că ideile și proiectele noastre au devenit parte dintr-un flux de măsuri menite să comodifice arta și cultura și riscă să fie iremediabil pervertite într-o direcție care nu servește scopului artei de a fi critice și avantgardiste?

Aceasta în contextul în care până și speranța că e posibil să înoți împotriva curentului pălește, resursele necesare rezistenței scăzând. Iar atunci când există, acestea condiționează conținuturile produse și alterează procesul de lucru, a se vedea procesul de finanțare prin proiecte determinate temporal și plierea pe priorități impuse din exterior.

Mai mult de atât, activăm într-un mediu cultural actual impregnat de o gândire antreprenorială și puternic marcat de necesitatea subzistenței.

Pornind de la experiența Fabricii de Pensule și continuând cu exemplele colegilor de breaslă propunem punerea în discuție a practicilor existente și a celor posibile în viitor astfel încât să ajungem la miezul problemelor cu care se confruntă lucrătorii culturali din Cluj și România.

📌Paneluri

💬
13:00-15:00
Discuție despre arta contemporană – vizuală și performativă. Misiune și realitate în contextul Fabricii de Pensule și al orașului Cluj
Invitate/ți: Cristina Bodnărescu, Miki Braniște, Corina Bucea, Cristina Curcan, Kinga Kelemen, Cristian Rusu, Rarița Zbranca
Moderator: Norbert Petrovici

💬
15:30-18:00
Discuție despre eșecuri, succese și tot spațiul ‘independent’ dintre ele

Invitate/ți: Ana Kun (Balamuc, Timișoara), Csilla Könczei, Lorand Maxim (Casa Tranzit), Levente Imecs-Magdó (ZUG.zone), Oana Mardare (Reactor de creație și experiment), Vava Ștefănescu (Centrul Național al Dansului București), Răzvan Anton, Mihai Iepure-Gorski (Fabrica de Pensule)
Moderatoare: Corina Bucea

💬
18:30-20:30
Dezbatere: Avem nevoie de spații publice care susțin și produc artă independentă, critică și asumată civic/politic?
Invitate/ți: János Klaniczay (KEK-Budapesta), Dan Perjovschi (Artist), Iulia Popovici (Critic de teatru), István Szakáts (Fabrica de Pensule), Ștefan Teișanu (Centrul Cultural Clujean), Șerban Țigănaș (Arhitect)
Moderatoare: Lala Panait

🎟️ Intrarea liberă. Vă așteptăm cu interes!

📍Studio – parter, Fabrica de Pensule

#FDP10 #TimesOfTransition

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE