Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

DocART / Van Gogh Of Wheat Fields And Clouded Skies

19 February, 2020, 6:00 pm - 7:30 pm

Van Gogh:Intre grâu și cer / Van Gogh: Tra il grano e il cielo
Italia 2018 / documentar / 70 min.
Regia: Giovanni Piscaglia
Cu: Valeria Bruni Tedeschi, Marco Goldin, Eva Rovers
Distribuit de: Pannonia Entertainment

Lumea avea să descopere, postum, unul dintre marii maeștri ai artei moderne.
Povestea talentului genial al pictorului olandez Vincent van Gogh(1853 -1890), spusă de data aceasta din poziția celui mai mare colecționar privat, Helene Kröller-Müller (1869-1939),o doamnă bogată, cu o mare sensibilitate față de artă și, mai ales, de picturile lui Van Gogh.Colecția Kröller- Müller are acum aproape 300 de lucrări, tablouri și desene, lucrări care sunt păstrate la Muzeul Kröller-Müller din Otterlo (Olanda), care detine a doua cea mai mare colecție din lume de picturi semnate Vincent van Gogh .
_____________________
Vincent Willem van Gogh, pictor olandez post-impresionist ale cărui lucrări au avut o influență profundă asupra artei secolului al XIX-lea, prin culorile lor vii și impactul emoțional. A suferit de boli mintale, care la vârsta de 37 ani l-au dus la sinucidere.
Van Gogh a realizat peste 2.000 de opere de artă, în jur de 900 de picturi și 1.100 de desene și schițe. Astăzi multe dintre operele sale, inclusiv numeroasele lui portrete, peisaje și picturi cu floarea-soarelui, se numără printre cele mai cunoscute și cele mai scumpe din lume. Fiind puțin apreciat în timpul vieții, faima sa a crescut în anii de după moarte.
Pentru Van Gogh omul era mult prea târziu. Pentru Van Gogh pictorul începe gloria atât de mult visată. Lucrările celui care fusese respins și ironizat, care nu reușise să vândă decât un singur tablou în timpul vieții – și acela pentru o sumă modestă – ating azi sume colosale la licitațiile internaționale de artă.

Nu știți ce înseamnă artă atunci când nu știți care este povestea din spatele ei.

Details

Date:
19 February, 2020
Time:
6:00 pm - 7:30 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/2685623538152611/

Locație

Cinema Victoria
Bulevardul Eroilor 51
Cluj-Napoca, 400129 Romania

Organizator

Cinema Victoria
Share This