Don Pasquale de Gaetano Donizetti – Premieră

Don Pasquale de Gaetano Donizetti – Premieră

DON PASQUALE – PREMIERĂ
GAETANO DONIZETTI
VINERI, 17 IANUARIE 2020, ORA 18:30

DISTRIBUȚIE
Dirijor: Adrian Morar
Regie și scenografie: Marius Vlad Budoiu
Regie scenă culise: Alina Nistor

Don Pasquale: Petre Burcă
Doctor Malatesta: Geani Brad
Ernesto: Sorin Lupu
Norina: Lucia Bulucz
Notarul: Sebastian Balaj

Doi Bandiți: Ștefan Muț (invitat)
Fazakas Tamas (invitat)
Doi politiști: Titus Pop (invitat), Alexandru Dascăl (invitat)

Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

DESCRIERE
Inspirată de inconfundabilul șarm donizettian, prima premieră lirică a anului 2020 ne oferă un spectacol acaparant, picant și plin de culoare. DON PASQUALE – altfel decât l-ați văzut sau închipuit vreodată – este îndrăzneț reinterpretat pentru această nouă producție, care îl poartă tocmai în Vestul Sălbatic contemporan.

Înstăritul burlac dornic de iubire la vârsta a doua -precum fusese portretizat în capodopera lui G. Donizetti- a stârnit râsete și aplauze încă din seara premierei sale absolute din 3 ianuarie 1843, la Teatrul Italian din Paris, reprezentând apogeul operei bufe din secolul al 19-lea. Acum trece granițele spațiale și imaginare, într-o poveste cu mafioți, cowboy și pistolari fioroși – cu toții îl cunosc pe Don Pasquale, bancher vestit și șef de Familie mafiotă.

Păstrând esența poveștii clasice, dar oferindu-i unicitate și prospețime, această producție vă va surprinde, amuza și intriga prin numeroase momente colorate și comic de situație, toate pe partitura acaparantă a lui Gaetano Donizetti.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Egregori

Share This