Ecstatic Dance Cluj-Napoca: 2022 Winter Celebration

Ecstatic Dance Cluj-Napoca: 2022 Winter Celebration

Here we go again!
Te invităm cu drag în 9 decembrie 2022 la o nouă ediție de Ecstatic Dance Cluj-Napoca, avându-l ca invitat pe Văzduh (Adrian Tudoran aka Electroclown), un bun prieten al comunității și DJ-ul rezident la Ecstatic Dance Cluj-Napoca.

“Prima experiență Ecstatic Dance a fost în 2015, în Barcelona, unde Arun Ji a fost DJ. După primele 15 minute am realizat că asta este exact ce vreau să fac! Toată diversitatea și autenticitatea din mixurile mele, simțeam că poate să fie primită și savurată exact în forma asta, ce o propune tipul acesta de eveniment! Am simțit că am ajuns acasă. ”
– Adrian Văzduh.

Ne întâlnim pentru a ne exprima liber prin mișcare, într-un spațiu non-verbal, în care stările interioare se manifestă prin intermediul corpului.

Vino așa cum ești și mișcă-te cum vrei tu!
Ecstatic Dance este un eveniment în care dansul și mișcarea autentică devin căi de conectare la EMOȚII și senzații pe care nu le accesăm în viața de zi cu zi sau care nu și-au găsit contextul pentru a fi exprimate.
Începem cu exerciții simple de mișcare pentru a ne încălzi corpul și pentru a ne familiariza cu spațiul și cu celelalte persoane. Urmează două ore și jumate de dans ecstatic, pe parcursul cărora MUZICA este singurul nostru GHID, colajul de ritmuri și melodii fiind creat ca suport pentru experimentarea unei game largi de trăiri. Apoi, spre sfârșitul călătoriei, muzica de relaxare ne invită la conștientizarea și asimilarea experienței avute.
Văzduh
După ce timp de 18 ani a jucat rolul de clovn (electroclown) pe scena muzicală clujeană, perfecționându-și meșteșugul flow-ului intuitiv pe ringurile de dans, la festivaluri și la petrecerile de la casele de peste tot, decide să îmbrățișeze ideea de a fi un DJ mai sufletist și de a cânta seturi mai lungi, de tip trip, oferind o experiență muzicală plină de culoare.
Seturile pe care le interpretează sunt influențate de sunete tribale și folclorice din întreaga lume, amestecate cu întregul spectru de stiluri de muzică electronică.
Senzația pe ringul de dans este spațioasă și împământenitoare, melodii convingătoare, ritmuri puternice și pământești. Călătorii de dans cu un flux profund și câteva răsturnări de situație neașteptate, jonglând cu mostre, bucle și interpretând instrumente tradiționale din diferite culturi. Dansatorii experimentează o calitate profundă de fericire prin experiența de dans și sentimentele care sunt atinse, în timp ce ieșirea la suprafață și eliberarea oferă spațiu pentru a experimenta direct o libertate și a fi pe deplin prezent. Vă puteți regăsi pe o insulă sau în vârful unui munte.

Dansul ecstatic ne arată drumul spre a vedea posibilitățile, avantajele și provocările dansului printr-o nouă formă de IMPLICARE și CONȘTIENTIZARE. Acesta nu pune accentul doar pe actul în sine de a dansa, ci și pe angajamentul nostru conștient și intenționat în această acțiune.
Ecstatic Dance este un spațiu de siguranță, acceptare și explorare, în care poți dansa fără a te preocupa de cum arată mișcările tale și în care îți poți lăsa corpul să se exprime cum își dorește.

PROGRAM:
18:40 – Doors open
19:00 – 19:30 Cerc de deschidere & Body warm-up
19:30 – 21:30 Ecstatic Dancing / Musical journey by Văzduh
21:30 – 22:00 Musical cool down and closing circle

PRINCIPII:
Ringul de dans este un spațiu non-verbal. Astfel, este mai ușor să ne mutăm atenția din minte în corp și să găsim noi moduri de a ne exprima și/sau de a interacționa cu ceilalți.
Pentru o avea o experiență cât mai autentică, pe parcursul evenimentului NU se consumă alcool, tutun și alte droguri.
Putem dansa singuri, cu ceilalți sau putem sta și privi, respectând spațiul și pe ceilalți.
Nu este nevoie de experiență în dans. Deschis pentru orice vârstă și condiție fizică.
Să îți aduci haine comode și nu uita de apă!
Pe parcursul evenimentului nu se vor face poze sau filmări

Vineri, 9 decembrie 2022, ora 18:40.
Locația: Casa Tranzit, strada George Barițiu 16, Cluj.

Contribuție:
120 lei / persoană
Studenți și elevi: 100 lei / persoană

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE