Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

EFTIN, DA’ BUN cu Daniel FăT, după ”O scrisoare pierdută”

21 March, 2019, 8:00 pm - 10:00 pm

„Actor, zdrăngănitor, improvizator, prestator de servicii artistice către populaţie”, aşa stă scris cu simţ de răspundere şi umor, pe pagina de facebook a artistului Daniel FăT. Putem adăuga şi cantautor, compozitor şi textier român.
Valoarea artistică vine prin confirmări şi colaborări alături de Compania „Passe-Partout Dan Puric” încă din 2004, colaborări cu Teatrul “Masca” în perioada 2003 – 2007, Teatrul Valah Giurgiu, Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul Național Tg. Mureș dar şi altele, precum și prin cele 6 albume de muzică folk editate până acum.

Poate că cel mai iubit proiect de până acum şi cel care i-a venit ca o mănuşă, este spectacolul One-man-show „Eftin, da’ bun” realizat după „O scrisoare pierdută” de I.L.Caragiale. Este vorba despre un spectacol în care Daniel interpretează toate cele 9 personaje, în care concepția regizorală, muzica și scenariul îi aparţin.

De la note grave la vesele, cu puține elemente de costum, spectacolul aminteste de automatismele verbale şi caracteristicile personajelor caragialești, iar intermezzo-urile muzicale pe versuri de Caragiale, leagă apariţiile personajelor, completând firul logic al acțiunii. În galeria de “figuri de ceară”, reimaginată de artist, sub ochii spectatorilor se nasc schiţe de portret “pour les conaisseurs”, dar nu într-o interpretare liniară, ad litteram, a textului original. Este un fel de “best of” al piesei lui Caragiale, din care Daniel a extras momentele definitorii pentru fiecare personaj, creionând în stilul său propriu o stare de spirit sau o realitate care a izbutit să îl inspire.

Trecem prin “Eftin, da’ bun”, pe aripile muzicii și ale actoriei, prin tumultul evenimentelor, cu altenanțe de intristare, revoltă, veselie, declamație sau exaltare, discutând în contradictoriu: “Eu pentru cine votez?” “Stânga?” “Dreapta?”, într-un mod exceptional, pt că Daniel are instrumente și mijloace actoricești multiple, fiind foarte talentat, dar asta veți descoperi în urma participării la acest spectacol, care a fost construit în armonie cu reacţia publicului şi bazându-se și pe improvizație și comunicarea interactivă cu publicul.

Eftin da’ bun, aceasta pare a fi una dintre dorinţele românului dintotdeauna… E oare un vis utopic? Daniel Făt a încercat să răspundă la această întrebare, prin one-man-show-ul său: un “cocktail” umoristic exploziv, după textul clasic ”O scrisoare pierdută”, transformat într-o suită de bijuterii sonore și vizuale. Prestaţiile sale scenice sale trebuie ascultate și văzute, pentru a te bucura de arta sa după cum o merită.
Oare lipseşte ceva pentru o seară specială?

* Preţul unui bilet este de 30 lei

Informaţii şi rezervări:
Napoca 15
Str. Napoca Nr.15, Cluj-Napoca, România.
Office: 0264-439043
Rezervări: 0737-300300, 0730083883
Email: [email protected]

Details

Date:
21 March, 2019
Time:
8:00 pm - 10:00 pm
Website:
https://www.facebook.com/events/762615337471316/

Locație

Teatru de Club
strada Napoca 15
Cluj-Napoca, Cluj 400088 Romania
+ Google Map

Organizator

Teatru de Club
Share This