Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Eu sunt! Și? de Dan Boldea | Galactoria

7 June, 2018, 7:00 pm - 9:00 pm

Facultatea de Teatru şi Televiziune, UBB Cluj, Galactoria 2018 vă așteaptă la spectacolul ”Eu sunt! Și?” de Dan Boldea în
Regia: Lorán Betty
Cu: Oana Nemeș, Paul Sebastian Popa, Dragos Lupau, Bogdan Gontineac

Sunet și lumini: Bianco Erdei

Spectacolul “Eu sunt! Și?”, din cadrul festivalului Galactoria 2018, a reușit să atragă atenția publicului clujean inainte de a avea premiera propriu-zisă. Acest fapt este datorat tocmai temei abordate, dar și dorinței acestei echipe tinere de a atrage un public tânăr care se confruntă cu problemele discutate în spectacol. Echipa este formată din Dan Boldea – cel care a adus acest concept, dar care s-a și ocupat de dramaturgia spectacolului, Loran Betty – regizorul spectacolului, și actorii Bogdan Gontineac, Oana Nemeș, Dragoș Lupău și Paul Sebastian Popa.

Spectacolul vorbește, așa cum sugerează și titlul, despre problema identității, iar în cazul nostru, despre identitatea sexuală. Abordează tema homosexualității prin prisma ambelor tabere (pro/contra) într-o cheie ironică și aproape autoironică. Spectacolul este un colaj de idei, rezultatul unei introspecții individuale și colective și are ca sursă de inspirație lagărele de concentrare pentru gay din Cecenia, cu toate că vociferează din perspectiva românului. Conținând elemente de performance, tinde spre o exprimare exacerbată a ideilor noastre cu privire la condiția comunității LGBT. Spectacolul este un test de onestitate și curaj atât pentru echipă, cât și pentru public.

Procesul parcurs odată cu acest proiect a fost o continuă descoperire de sine și cred că aceasta nu se oprește aici. Printre multe altele,am descoperit ura. Am încercat să o înțelegem pentru a ne putea confrunta cu ea. Cred că totul începe acum, a declarat Loran Betty.

*Intrarea liberă în limita locurilor disponibile.

Detalii

Data:
7 June, 2018
Interval orar:
7:00 pm - 9:00 pm
RSVP:
https://www.facebook.com/events/983518808492094/

Locație

REACTOR de creație și experiment
Strada Petofi Sandor, nr 4
Cluj-Napoca, Romania

Evenimente viitoare

Wed 08

POOL (no water): Performance.Theatre.Film

10 June, 12:00 pm - 10 July, 12:00 pm
Wed 08

Street FOOD Park Cluj-Napoca

3 July, 12:00 pm - 2 August, 10:00 pm
Wed 08

Movie Nights

3 July, 9:30 pm - 11 September, 11:30 pm
Wed 08

Strada Potaissa – Piața de flori altfel

6 July, 5:00 pm - 12 July, 9:00 pm
Share This