European Arthouse Cinema Day @ Cinema ARTA

European Arthouse Cinema Day @ Cinema ARTA

European Arthouse Cinema Day @ Cinema ARTA

În 13 noiembrie 2022, vă invităm să sărbătorim împreună European Arthouse Cinema Day – o zi întreagă dedicată filmului european de artă, cu un program la fel de divers și multifațetat precum cinematografia europeană!

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺
𝟭𝟭:𝟬𝟬 – 𝗜𝗰𝗮𝗿 / 𝗜𝗰𝗮𝗿𝘂𝘀 [𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿𝗮̆] [𝗙𝗮𝗺𝗶𝗹𝘆 𝗧𝗶𝗺𝗲]
r: Carlo Vogele | 2022
lb: EN | sub: RO
O superbă animație pentru întreaga familie, de la fostul animator Pixar, Carlo Vogele (Toy Story 3, Brave, Monster Academy etc.) despre băiatul care a zburat prea aproape de soare.
Nominalizarea Luxemburgului pentru Oscar 2023.

𝟭𝟯:𝟬𝟬 – 𝗜𝗻𝘀𝘂𝗹𝗮 / 𝗧𝗵𝗲 𝗜𝘀𝗹𝗮𝗻𝗱
r: Anca Damian | 2021
lb: EN | sub: RO
O abordare postmodernă a mitului lui Robinson Crusoe, plecând de la premisa şi poetica textului lui Gellu Naum (Insula) şi integrând universul muzical al Adei Milea şi Bălănescu Quartet, animația este o operă aflată la intersecţia artelor vizuale, muzicii şi literaturii.

Insula a fost selectat în peste 50 de festivaluri din toată lumea (printre care Big Screen Competition Rotterdam, Goteborg IFF, Competiția Internațională la Annecy IFF, Busan IFF, Competiția Internațională la Annecy IFF.

𝟭𝟱:𝟬𝟬 – 𝗧𝗿𝗶𝘂𝗻𝗴𝗵𝗶𝘂𝗹 𝘁𝗿𝗶𝘀𝘁𝗲𝘁̦𝗶𝗶 / 𝗧𝗿𝗶𝗮𝗻𝗴𝗹𝗲 𝗼𝗳 𝗦𝗮𝗱𝗻𝗲𝘀𝘀
r: Ruben Östlund | 2022
lb: EN | sub: RO
Unul dintre cele mai așteptate filme ale toamnei, pelicula copilului teribil al cinematografiei nordice este o satiră incisivă a lumii modei şi a celor bogaţi, dar şi o critică dură la adresa presiunii sociale puse pe frumusețe.
Palme d’Or, Cannes 2022

𝟭𝟴:𝟬𝟬 – 𝗠𝗲𝘁𝗿𝗼𝗻𝗼𝗺
r: Alexandru Belc | 2022
lb: RO | sub: EN
O poveste despre tinerețe, iubire și libertate în România comunistă a anilor ’70. Un film pe care nu-l veți uita prea curând.
Distins cu Premiul pentru regie, Un Certain Regard, Cannes 2022

𝟮𝟬:𝟬𝟬 – 𝗖𝗼𝗿𝘀𝗲𝘁 / 𝗖𝗼𝗿𝘀𝗮𝗴𝗲 [𝗮𝘃𝗮𝗻𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿𝗮̆]
r: Marie Kreutzer | 2022
lb: DE, FR, EN, HU, IT | sub: RO
O dramă îndrăzneață, semnată Marie Kreutzer, care înfățișează o împărăteasă Elisabeta a Austriei neliniștită, care face turnee în Europa, încercând să se elibereze de viața ei restrânsă la propriu și figurat la curte.
Premiul Un Certain Regard pentru Cea mai bună actriță (ex-aequo), Cannes 2022

𝗕𝗜𝗟𝗘𝗧𝗘
Pentru această ocazie v-am pregătit și un day pass special în valoare de 50 de lei care vă permite accesul la toate cele 5 filme din programul zilei de 13 noiembrie. Pentru a vă asigura locul, vă sugerăm să vă rezervați locul dinainte.

DAY PASS: aici
Accesul se poate face și în regim normal cu achiziționarea de bilete la preț standard pentru fiecare proiecție individuală.
www.cinema-arta.ro

Cea de-a 7-a ediție European Arthouse Cinema Day este organizată de CICAE în parteneriat cu rețeaua Europa Cinemas și cofinanțată de programul MEDIA al Europei creative.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This