fbpx

Evanghelia după Maria // Tranziții

Evanghelia după Maria // Tranziții

Evanghelia după Maria / spectacol de teatru
de teatru-spălătorie
Vineri 13 decembrie
Ora 20:00
Casa Tranzit (Strada G. Barițiu nr. 16, Cluj-Napoca)

Evanghelia după Maria e prima parte din cele două texte scrise de Nicoleta Esinencu și primul din cele două spectacole produse în cadrul proiectului Who Run the World: Evanghelia după Maria/Apocalipsa după Lilith în colaborare cu Theater Rampe, din Stuttgart.

La început a fost cuvîntul și cuvîntul era biblia și biblia deveni propagandă. Iar propaganda – o mașinărie. Textele Nicoletei Esinencu se folosesc de cea mai bună propagandă scrisă vreodată – de biblie, pentru a crea propria propagandă care să mobilizeze femeile în lupta împotriva injustiției. Adam a fost răsturnat, iar dumnezeu – înlocuit. Textele celebrează cele două disidente ale bibliei – Maria Magdalena și Lilith. Ele își apropriază începutul și sfîrșitul, Evanghelia și Apocalipsa. Sînt zeițe punitive, eliberatoare, furioase și milostive.
Alături de Maria Magdalena și Lilith sînt povestite istoriile femeilor din diferite părți ale lumii, din generații diferite, clase sociale diferite, femei ce luptă cu sistemul patriarhal. Astfel creînd o contranarațiune, o narațiune care să stea la baza unui oraș sau chiar a unei lumi a femeilor.

O co-producție: Theater Rampe și teatru-spălătorie
Pe scenă: Doriana Talmazan, Kira Semionov
Autori: Doriana Talmazan, Kira Semionov, Nicoleta Esinencu, Nora Dorogan
Text de: Nicoleta Esinencu

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This