Expoziția Ion Vlasiu. Poveste cu năluci

Expoziția Ion Vlasiu. Poveste cu năluci

Expoziția Ion Vlasiu. Poveste cu năluci

Fundația TRIADE Timișoara și Galeria Quadro din Cluj-Napoca vă invită joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:00, la vernisajul expoziției Ion Vlasiu. Poveste cu năluci, în prezența fiicei artistului, doamna Ioana Vlasiu, istoric de artă.

Activitatea creativă a lui Ion Vlasiu – sculptor, pictor și scriitor prolific – acoperă peste șase decenii.
Expoziția preia selecția făcută de Galeria Quadro din Cluj-Napoca în cursul anului 2018, prezentând acele domenii ale activității artistice a lui Ion Vlasiu care nu au fost deloc sau doar parțial integrate în cadrul operei acestuia: obiecte găsite (crengi, rădăcini și pietre), desene, fotografii și sculpturi colorate din anii 1960-1980.

Imaginația și gândirea artistului născut în satul Lechința, de pe Valea Mureșului, în 1908, au fost puternic marcate de natură și de lumea satului.
Într-un interviu din 1936 artistul, căutând înțelegerea profundă a materiei, formulează în mod implicit această constatare, spunând: „Indiscutabil este un ritm cosmic animator care se manifestă cu o logică elocventă și indestructibilă.”
Acest dinamism ritmic dădea viață, în viziunea artistului, atât materiei vii, cât și lemnului sau pietrei, permițându-i să integreze în sculpturile sale formele găsite în lemn, contorsionările și ritmările specifice acesteia.

Expoziția „Poveste cu năluci” prezintă, în mod inedit, alături de obiectele găsite (crengi și rădăcini), sculpturi de lemn, desenele înrudite cu acestea și fotografiile artistului.

Expoziția va rămâne deschisă în perioada 25 aprilie – 23 mai 2019.
Vizitarea: L-Vi, între 10-17, sau, înafara acestui program, prin programare telefonică la 0744 774724 / 0766 066201.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This