Expoziție de ii: Povești cusute. Vechi și Noi | Evenimente din Cluj-Napoca

Evenimente din Cluj-Napoca

Loading Evenimente

« Toate Evenimentele

  • This eveniment has passed.

Expoziție de ii: Povești cusute. Vechi și Noi

7 October, 2018, 10:00 am - 11 October, 2018, 5:00 pm

ASOCIAȚIA OAMENI BUNI organizează în perioada 7-11 octombrie 2018 expoziția de ii: POVEȘTI CUSUTE VECHI ȘI NOI, cu vernisajul în data de 7 octombrie, ora 13
Evenimentul are loc în cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, str. Memorandumului, nr. 21, intrarea libera.

Fără a avea pretenția de a se apropia de valoarea vechilor cusături românești, fiecare lucrare expusă este unică și foarte specială. Fiecare spune din vârful acului o poveste personală- povestea creatorului. Fiecare lucrare are înnodate, răsucite în fire gânduri nerostite, speranțe, amintiri, dorințe, emoții, dureri, dezamăgiri.
Vă invităm să ne cunoașteți și să vă cunoașteți. Vă invităm să ducem împreună tradiția mai departe, pentru că suntem ceea ce suntem prin zestrea primită și prin moștenirea pe care o lăsăm.

Exponatele au fost realizate de persoane diagnosticate oncologic care au fost încurajate în cadrul Centrului de zi Spirit liber (str Bucuresti nr. 15 et. 1) la Atelierului de creație „Povestea mea”, să își exprime emoțiile și sentimentele, utilizând simbolurile din modelele tradiționale românești. Astfel am creat ii, fețe de pernă, trăistuțe, fete de masa, prin metode traditionale, doar cu ac și ata și multă dibacie a mâinilor!
Va așteptam cu drag sa povestim despre „Povești cusute vechi și noi”.

Evenimentul este gratuit și este realizat în cadrul proiectului cultural „Povești cusute vechi și noi” co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)- sesiunea de finanțare I/2018, aria culturală Patrimoniu imaterial.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Detalii

Start:
7 October, 2018, 10:00 am
End:
11 October, 2018, 5:00 pm
Eveniment Category:
Tag:
RSVP
https://www.facebook.com/events/670043180031398/

Locație

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Str. Memorandumului nr. 21
Cluj-Napoca, 400114 Romania
+ Google Map

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.