Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Expoziție: Disses | Emilian Mocanu @ Fabrica de Pensule

31 August, 2018, 12:00 am - 1 September, 2018, 12:00 am

|Recurring eveniment (See all)

One event on 30 August, 2018 at 7:00 pm

30 august – 1 septembrie
vernisaj: 30 august, ora 19:00
Pilot, parter

Expoziția marchează finalul rezidenței ‘Artist clujean în șantier’ (30 iulie – 1 septembrie), o rezidență dedicată artiștilor vizuali locali, pentru a încuraja experimentul și cercetarea, dorind să inițiem și să susținem producerea, înțelegerea și studiul artei contemporane.
Emilian a cunoscut comunitatea de artiști, galeriști și lucrători culturali formată în jurul Fabricii și a avut la dispoziție resursele centrului de artă.

Expoziția este un recurs la metodă aflat la limita dintre artă și o utilitate extrasă din context. Această utilitate este una primară, imperioasă, generată de nevoie și trebuință, dar, în același timp, una care conține în sine o frumusețe ascunsă, aproape latentă, care se poate dezvălui, dar care se și ascunde ca sens și semnificație.

Lucrările, propuse ca variații potențiale, generatoare de conotații și implicații decontextualizate, își revendică originea atât din zona de bushcraft, caracterizată de o inventică rapidă și eficientă, care vizează un rezultat imediat cu cât mai puțin efort și resurse, cât și din invențiile speculative ale unui atelier/șantier în lucru, pendulând continuu între un fel de ‘bushcraft ingenuity’ și ‘construction site inventica’. Decontextualizate, lucrările apar insolite, minimaliste și ermetice, dar resorturile lor intime sunt unele generate de situații reale, concrete, care apar inerent atunci când lucrezi cu cea de-a treia dimensiune spațială. Nebăgate în seamă în contextul lor originar, aceste elemente de șantier se găsesc mereu la limita fragilă dintre sculptură și instalație. Capabile de o frumusețe ascunsă, veritabile opere în mizerie în mediul lor ”natural”, ele se regăsesc aici recontextualizate, redimensionate și răscumpărate.

Cheia descifrării totale fiind ascunsă privitorului, rămâne la latitudinea publicului ca prin prisma propriilor sale experiențe și amintiri, bazându-se pe propriul său set de informații, să-și găsească traseul și să descifreze lucrările în sine, dar și expoziția ca ansamblu.

Vă doresc succes!

Details

Start:
31 August, 2018, 12:00 am
End:
1 September, 2018, 12:00 am
Website:
https://www.facebook.com/events/497191540744675/

Locație

Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 Romania
+ Google Map

Organizator

Fabrica de Pensule
Share This