Loading Events

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Expoziție foto: Povești urbane / Pierre Pichot

29 Iunie, 10:00 am - 20 Iulie, 5:00 pm

Detalii

De la:
29 Iunie, 10:00 am
Până la:
20 Iulie, 5:00 pm
Events Category:
Tag-uri:
RSVP:
https://www.facebook.com/events/210487622920097/

Locație

Institut Français de Cluj
I.I.C. Brătianu 22
Cluj-Napoca,
Expoziție foto: Povești urbane / Pierre Pichot

28 iunie – 20 iulie, La Cave Institutul francez Cluj
Vernisaj: 28 iunie ora 18.30

Pierre Pichot are 33 de ani și vine din Orleans. Cu peste 10 ani în urmă a venit la Cluj-Napoca pentru a conduce o companie de IT, dar și-a descoperit pasiunea pentru fotografie, pe care o urmează din 2015 pe străduțele tuturor marilor orașe europene și chiar asiatice. A publicat fotografiile sale pe diverse site-uri și în reviste, precum și în cărți „WeStreet 2016” și „The Street Photographer Book” vol. 2. A participat la expoziții în București și Londra și a câștigat premiul 2 în categoria Franța la Sony World Photography Awards 2017.

„În loc să văd strada ca un loc banal, utilitar, eu o văd ca pe o carte. O carte cu povești, care se șterge și se rescrie în permanență. Fiecare trecător este personajul principal al propriei sale povești. Atitudinea sa, postura sa, privirea sa indică momentul pe care tocmai îl trăiește. Iar eu încerc să scriu această poveste cu obiectivul aparatului foto. Sau să aduc propria interpretare a poveștii sale.
Peisajul urban este o pânză fantastică pentru a transpune în imagini toate aceste povești, uneori devenind chiar personajul principal. Orașul are el însuși lucruri de spus, el care își observă și ocrotește locuitorii. Designul său, liniile și umbrele sale sunt tot atâtea elemente narative pe care le pot folosi pentru a spune aceste povești urbane. Și ce e mai bun decât fotografia alb-negru pentru a scoate în evidență acest aspect grafic?
Vă propun deci o călătorie prin treizeci de povești din mai multe țări și chiar de pe mai multe continente! Dar nu uit orașul care m-a atras prima dată, acela unde am început să scriu aceste povești cu aparatul foto, Cluj-Napoca. ”

Comentarii:

Sus
x

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

Accept Refuz