Expoziție: Ion Vlasiu. Poveste cu năluci

Expoziție: Ion Vlasiu. Poveste cu năluci

Vernisaj: 16.08.2018, ora 18:00
Expoziție: 17.08 – 15.09.2018

►Galeria Quadro vă invită în data de 16 august, începând cu ora 18:00, la vernisajul expoziției Ion Vlasiu. Poveste cu năluci.

Activitatea creativă a lui Ion Vlasiu, sculptor, pictor și scriitor prolific, acoperă peste șase decenii.
Expoziția de la Galeria Quadro prezintă acele domenii ale activității artistice ale lui Ion Vlasiu care nu au fost deloc sau doar parțial integrate în cadrul operei: obiecte găsite (crengi, rădăcini și pietre), desene, fotografii și sculpturi colorate din anii 1960-1980.

Născut în 1908, în satul Lechința, de pe Valea Mureșului, imaginația și gândirea sa au fost puternic marcate de lumea satului și de natură.

Căutând înțelegerea profundă a materiei, artistul ajunge, conform unui interviu din 1936, la constatarea că: „Indiscutabil este un ritm cosmic animator care se manifestă cu o logică elocventă și indestructibilă.”

Acest dinamism ritmic dădea viață, în viziunea artistului, atât materiei vii, cât și lemnului sau pietrei, permițându-i să integreze în sculpturile sale formele găsite în lemn, contorsionările și ritmările specifice acesteia.

Expoziția „Poveste cu năluci” prezintă, în mod inedit, alături de obiectele găsite (crengi și rădăcini), sculpturi de lemn, desenele înrudite cu acestea și fotografiile artistului.

Vă așteptăm!

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This