Expoziție Multimedia DISCO BTT – Discotecile Perioadei Comuniste

Expoziție Multimedia DISCO BTT – Discotecile Perioadei Comuniste

DISCO BTT se mută la Cluj!
DISCO BTT este o expoziție multimedia dedicată perioadei discotecilor comuniste. Expoziţia este o creaţie artistică originală, inspirată din elementele acelor vremuri, ce îşi propune să poarte vizitatorul prin diverse spaţii neconvenţionale. Expoziţia conţine atât exponate reale din anii ’70 – ’80, precum şi fragmente din atmosfera care le însoţea, folosind mijloace vizuale diverse: muzică, proiecţii video, fotografii, decor, obiecte de recuzită, tipărituri, interviuri.

Spaţiul expozițional e format din 7 încăperi pe care vizitatorul le parcurge, ghidat scenografic. Fiecare încăpăre reprezintă un capitol important în formarea unei imagini de ansamblu asupra a ceea ce a însemnat această perioadă din istoria comunistă.

Nu există ghid, vizită e individuală, nu se formează grupuri de vizitatori, fiecare putând zăbovi oricât în oricare dintre încăperi. Vizita reprezintă o experienţă în primul rând senzorială.

Intrarea este liberă.

Organizator: Asociația Culturală Control N
Concept expoziție: Iulia Rugină
Consultanță: Sorin Lupașcu
Scenografie: Andreea Popa
Grafică: Andrei-Florian Popa
Construcție decor: Marius Bărdășan
Light design: Alin Popa
Producător: Mihai Giurgiu

Expoziția Multimedia DISCO BTT – Discotecile Comuniste este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, co-finanțat de AFCN*, susținut de AZUGA și Five’s International și realizat în parteneriat cu Centrul pentru Educație Vizuală și Antropologică (CEVA), Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, proiectul Discotecă, We Are Basca, 111 Film și Apart Production. O parte dintre exponate fac parte din colectia “Electronum”, proprietatea Alex Stoian, “Suntem Romania!’.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This