fbpx
Expoziție sculpturi w. Darius Hulea

Expoziție sculpturi w. Darius Hulea @ Record Park

Expoziție sculpturi w. Darius Hulea @ Record Park

În cadrul acestei ediții, Napoca Avenue 2021, veți avea ocazia să observați îndeaproape două expoziții de sculpturi, dintre care cele din sârmă, realizate de către Darius Hulea. Expoziția sa poate fi vizitată pe durata întregului eveniment.

Despre Darius Hulea:

„Mă numesc Darius Hulea, născut în 1987 și am terminat studiile la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, departamentul Sculptură. Întreaga activitate se conturează în jurul unui aparat de sudură, a unui ciocan, a unui clește și o multitudine de tije metalice de diferite forme și dimensiuni. Cu aceste instrumente simple încep să îndoi, să bat, să poziționez și să punctez mii de bucăți de sârmă una lângă alta până când aglutinarea lor vor contura în orizont impresia unui detaliu uman sau animal.”

Despre conceptul artistic:

„Analizând toate ideile secolului XX asupra conceptului «Drawing in space» am ajuns să folosesc conceptul «citaționismului» prin fragmente istorice care reflectă acum vibe-ul contemporan. Acum, desenez 3D părți ale istoriei neștiute (dispărute) ce trezește publicului anamneze ale trecutului, a Renașterii, a studiului academic asupra formei, într-un material industrial ce apare modelat ușor până la aspectul unui fir de păr. Acum fiecare bucată de sârmă imita tușa unui creion lăsat pe foaia de hârtie. Diferența este că hârtia devine spațiu iar tușele de creion devin sârme paralele, suprapuse și răsucite în expansiunea formei.

Am renunțat la schițele compoziționale pe hârtie, în favoarea schițelor directe din fier astfel provocând eul creator la libertatea continuării sau reconceptualizării unui fragment început și abandonat. În acest univers artistic nu există ciornă sau rebut.

Totul devine înțeles de îndată ce fiecare privitor are puterea să pună fragmentul impus în puzzle incomplet din subconștientul fiecăruia. Individual fiecare va rezolva un alt puzzle deoarece fiecare schiță este lăsată la conștiința fiecărui individ să-și continuie desenul. Astfel vom avea infinite forme la care fragmentul expus poate deveni parte chiar dacă fragmentul impune un chip anume.”

______________

MĂSURI DE SIGURANȚĂ

Purtarea măștii este obligatorie!

Participarea la eveniment este permisă doar persoanelor care se află în una din următoarele categorii:

1. sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
2. se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Acest lucru va fi atestat prin prezentarea Certificatului Digital European. Descarcă-l gratuit de aici.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This