Festivalul Filmului Francez la Cluj-Napoca

Festivalul Filmului Francez la Cluj-Napoca

📽 La Cluj şi în alte 10 oraşe din ţară – București, Iași, Timișoara, Brăila, Brașov, Constanța, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureș – vă invităm la întâlnirea anuală cu cele mai recente și remarcabile filme franceze.
👀 „Nos yeux grand ouverts” / „Ochii noştri larg deschişi”, tema aleasă pentru ediţia din acest an, ne invită să ne întoarcem la esenţa artei cinematografice: privitul. Ne deschide, de asemenea, un evantai larg al viziunii asupra lumii din perspectiva regizorilor şi a regizoarelor filmelor selectate. Și nu în ultimul rând, ne încurajează să privim cu mai multă empatie destinul fiecărui popor, mai ales în contextul actual, şi să ne reamintim că suntem parte a unei familii europene unite.

Cele patru secțiuni ale festivalului reflectă firul conductor al acestei ediții.
𝗖𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗶𝘁̧𝗶𝗮 𝗧𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗧𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁𝗲 – 𝗟𝘂𝗻𝗴𝗺𝗲𝘁𝗿𝗮𝗷 pune în lumină vocile noi ale cinematografiei franceze, prin cinci remarcabile lungmetraje de debut care vor concura pentru Premiul Publicului.
𝗖𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗶𝘁̗𝗶𝗮 𝗧𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗧𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁𝗲 – 𝗦𝗰𝘂𝗿𝘁𝗺𝗲𝘁𝗿𝗮𝗷 propune cinci producții cu un parcurs festivalier deosebit.
𝗣𝗮𝗻𝗼𝗿𝗮𝗺𝗮 filmelor anului, secţiunea clasică ce regrupează succesele recente ale cinematografiei franceze, recompensate în festivaluri sau plebiscitate de public, va prezenta în premieră națională titluri inedite precum comedia absurdă Viens je t’emmène/ Eroul nimănui de Alain Guiraudie, povestea unui bărbat care, pe fundalul unor atentate teroriste, se îndrăgostește de o lucrătoare sexuală. Filmul, prezentat în permieră la Festivalul de la Berlin, deschide oficial anul acesta Festivalul Filmului Francez la Cluj.
𝗥𝗲𝗴𝗮𝗿𝗱 𝘃𝗲𝗿𝘀 𝗹’𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲/ 𝗣𝗿𝗶𝘃𝗶𝗿𝗲 𝗰𝗮̆𝘁𝗿𝗲 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗮 este o nouă secțiune creată în contextul Președinției Franceze a Consiliului Uniunii Europene, care celebrează cooperarea cinematografică în Europa şi rolul determinant al Franţei în acest context, propunând coproducții franco-europeane marcante. În cadrul acestei secțiuni, invitat special la Cluj este regizorul român 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐠𝐢𝐮 care va prezenta cel mai recent film al său R.M.N., inclus in competitia Festivalului de la Cannes anul acesta si filmat în principal la Rimetea (jud. Alba).

𝗖𝗟𝗨𝗝
▪ 2-5 iunie 2022
▪ Tarife la Cinema Victoria: 20 lei preț întreg, 17 lei preț redus
▪ Tarif unic pentru proiecțiile în aer liber din curtea Institutului Francez : 17 lei
▪ Bilete disponibile pe ▶ https://cinemavictoria.ro/
▪ Program disponibil aici: https://festivalff.ro/

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This