Festivalul Național de Teatru Studențesc Zilele Imago

Festivalul Național de Teatru Studențesc Zilele Imago

Festivalul Național de Teatru Studențesc Zilele Imago

Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca și Teatrul Imago vă invită la teatru!
Cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc ”Zilele IMAGO” se va desfășura în perioada 17-18 mai 2019, evenimentul fiind organizat de instituția Casei de Cultură a Studenților, Ministerul Tineretului și Sportului și Trupa de Teatru Imago.
Ediția din acest an are loc în cadrul unui concept mai larg, lansat de instituția noastră, și anume, PRIMĂVARA STUDENȚEASCĂ, sub emblema căruia vor avea loc mai multe și variate evenimente cultural-artistice pe care vă promitem că le vom anunța în zilele ce urmează.

Festivalul Național de Teatru Studențesc ”Zilele IMAGO” acoperă două zile pline, 17 și 18 mai, în care vor fi reprezentate pe scena sălii-studio Imago din incinta Casei de Cultură a Studenților, 10 spectacole ale trupelor de teatru studențești, ce vor sosi la Cluj-Napoca, din toate colțurile țării: Iași, Brașov, Timișoara, Ploiești, Pitești, Sibiu și București.

Intrarea la toate spectacolele este liberă!

Spectacolele acoperă cele mai variate registre teatrale și se adresează în primul rând celor ce preferă nonconformismul în arta spectacolului, creativitatea și exuberanța tinerilor artiști amatori, care nu au pretenții de artiști profesioniști, dar care reușesc să ajungă la inimile spectatorilor prin sensibilitate, emoții intense și dăruire!

Cele mai multe dintre reprezentațiile ce urmează a fi jucate sau dansate la acest festival – pentru că vor fi și spectacole de teatru-dans – sunt evenimente puse în scenă pentru prima dată în fața publicului-spectator.

Trupe de tineri artiști super premiate, în țară și peste hotare, coregrafi, regizori cu experiență de peste 20 de ani în conceperea a zeci de spectacole și artiști care poate se află pentru prima dată pe scenă, cu toții sosesc vineri, la Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților, pentru a face parte din această frumoasă poveste aflată la a cincea ediție – FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU STUDENȚESC ”ZILELE IMAGO”.

Festivalul se va deschide vineri, 17 mai, la ora 17.00, cu spectacolul MAESTRUL – adaptare după Ion Băieșu, în regia tinerilor artiști ai trupei Imago: Ionel Rareș Tămaș și Sergiu Robert Pop.

PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI ”ZILELE IMAGO”:
EDIȚIA A V-A
17-18 MAI 2019
CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR DIN CLUJ-NAPOCA

VINERI, 17 MAI
ORA 17.00
TRUPA IMAGO – CCS CLUJ-NAPOCA
SPECTACOLUL MAESTRUL (60′)
DE ION BĂIEȘU
REGIA: IONEL RAREȘ TĂMAȘ, POP SERGIU ROBERT

Cu: Răzvan Bobeică, Bugnar George Andrei, Delia Roxana Nicula , Lena Baciu , Rațiu Raul Dorian , Daniel Alexandru Marcu

“Orice se poate învăța pe lume, inclusiv a trăi sau a muri, dar a fi înțelept, a fi geniu – nu.”
Patru persoane încearcă să își rezolve dilemele personale apelând la o instanță celebră care oferă sfaturi contra cost: Maestrul. Vor găsi un răspuns la întrebările lor până la finalul programărilor?

ORA 18.15
TRUPA BACTERIA H – CCS BRAȘOV

SPECTACOLUL AUTO (60′)
DE GEORGE LUCIAN CIOBANU
REGIA: GEORGE LUCIAN CIOBANU

Cu: Cătană Marimar, Alina Eftimie, Ștefan Rășcanu
Înfiinţată în anul 2001, trupa “Bacteria H” abordează atât teme de actualitate, cât și piese clasice de teatru, de la umor până la tragedie sau teatrul absurdului.

ORA 19.30
IMAGO – CCS CLUJ-NAPOCA
MORA (45′)
COLAJ DE TEXTE (MATEI VIȘNIEC – OMUL DIN CERC, NICOLETA POENAR)
REGIA: NICOLETA POENAR

Cu: Pop Sergiu Robert, Mădălin Balint, Diana Dumitrache, Ioana Enea, Ionel Rareș Tămaș, Antonia Cristina, Sonia, Mădălina Daniela State, Lena Baciu, Maria-Alisa Dancu, Ștefania Sorea

Toți trăim într-un cerc. Un spațiu închis cu o singură intrare și o singură ieșire. Totul în rest e repetiție, un ritual de non-sensuri prin care sperăm să ne eliberăm dintr-un destin predefinit, mereu același – Sir John, siroh, siroj, moj, moja, cojar, mojar, mozaic, mortar, mora.

ORA 20.30
TRUPA IMAGO – CCS CLUJ-NAPOCA

SPECTACOL DE TEATRU-DANS (45′)
Via animae sau calea unui nou-născut
REGIA: MARIA-ALEXANDRA RĂDULESCU, MĂDĂLIN BALINT
SCENARIUL: MARIA-ALEXANDRA RĂDULESCU

Cu: Andreea Georgiana Banu, Mihnea Alexandru Nechita, Lavinia Alexandra Botezatu, Dia Teodora Ana Horea, Andrei Mihail Bărbos, Maria Alexandra Rădulescu, Sonia Vartic, Adina Laura Roman, Raul Dorian Rațiu, Ionel Rareş Tămaş, Alexandru Daniel Marcu, Răzvan Bobeică

“Nu trebuie mai ales să înțelegem, -trebuie mai ales să fim;” aşa cum spunea și Nichita Stănescu, a fi devine singurul lait motiv în tot acest drum parcurs de noi de la curiosul început până la tragicul final. Pornind de la a fi noi, spectacolul nonverbal “Via animae”, inspirat din tradițiile și mitologia românească, urmărește linia firavă și traiectoria omului pe drumul încâlcit al lumii, lasă cortina neagră să se ridice în nașterea și renașterea absolută, iar mai apoi ne invită să trăim fiecare sentiment uman, ce rămâne la final, scrijelit pe bârna de lemn a fiecăruia”.

_____________________________________________________

SÂMBĂTĂ, 18 MAI

ORA 16.00
TEATRUL STUDENȚESC XL – CCS IAȘI
SALA IMAGO

ORCHESTRA TITANIC (60′)
DE HRISTO BOYCHEV
REGIA: VERA NACU

Cu: Radu Dănilă, Vlad Mihăiescu, Ionuț Nacu, Ștefania Ureche, Liviu Răican

Spectacolul „Orchestra Titanic” aduce pe scenă personaje pitorești, aflate la limita dintre real și ireal. Fiecare vine cu povestea lui, contribuind parcă la crearea unui puzzle la finalul piesei. Este un spectacol viu, comic, dar care nu se ferește să ridice întrebări publicului spectator.

ORA 17.25
TEATRUL STUDENȚESC PODUL – CCS BUCUREȘTI
SALA IMAGO

DEVASTAȚI ȘI SUPRIMAȚI (60′)
DUPĂ I.L. CARAGIALE
REGIA: MARIUS COSTACHE

Cu: Bianca Avram, Robert Burcea, Irina Caraveteanu, Vasile Marin, Daniel Pandele, Marian Radovici, Cristina Ojog, Roxana Sima, Maria Vladaia, Lavinia Zazu

”O adiere de suprafiresc într-un vis ce nu-i chiar un coșmar…”

ORA 18.40
TEATRUL STUDENȚESC MOFT– CCS PLOIEȘTI
SALA IMAGO

COLIVIA CU ILUZII (60′)
DE CORNEL UDREA
REGIA: ANTONETA TRIFU

Cu: Călin Trifoi – Irinel Pană, Elena Trifoi – Andreea Gîrbea, Oana Salmonela – Diana Costăchescu, Sebastian – Alexandru Iordache, Tufiș – Florin Poșircă, Licurici – Stela Lungu, Tatiana –Iulian Dima, Tiberiu Cefa – Adrian Duță, Comisarul Preda – Bogdan Ichim

”Colivia cu iluzii” este o piesă de factură dramatică, desprinsă din realitatea crudă a perioadei pe care o traversăm, al cărei autor, Cornel Udrea, este, poate, cel mai jucat dramaturg roman contemporan. Metamorfoza actorilor vă îndeamnă să reflectați asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri și la urmările nefaste ale acestuia.

ORA 20.00
TRUPA MICROBIS – CCS SIBIU
SALA DE SPECTACOLE ”DUMITRU FĂRCAȘ”

FETIȚA CU CHIBRITURILE (45′)
COREGRAFIA: HUGO WOLFF

Dansează: Alexandra Popa, Sabrina Barbulescu, Diana Catanescu, Diana Dutu, Lavinia Dumitru, Raluca Adam, Florian Oros, Andreas Wolff, Bogdan Miron, Teofil Baluta

Cea mai nouă producție a companiei de Teatru-Dans Microbis de la Sibiu: “Fetița cu Chibrituri”, teatru nonverbal pus în scenă de 12 dansatori extrem de talentați.

ORA 21.00
TEATRUL STUDENȚESC THESPIS– CCS TIMIȘOARA
SALA IMAGO

SIGUR NU GODOT! (30′)
DE MATEI VIȘNIEC
REGIA: VASILE ȘTEFAN

Cu: Cristian Petruș, Silvan Motorca, Ionel Mărginean, Dumitrița Ungureanu, Alina Guțuleac, Diana Velescu

Spectacolul, montat după ”Ultimul Godot” al lui Matei Vişniec, este prezentat ca o dezbatere între dramaturg şi personaj, despre soarta teatrului şi condiţia actorului, precum și a lumii prezente.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This