First date with Contact Improvisation and Sufi Whirling

First date with Contact Improvisation and Sufi Whirling

Cine suntem?
Theo Trişcă – dansatoare, organizez evenimente şi workshopuri de dans. Am creat şi am implementat anul acesta conceptul de Alchemy Somatic care s-a desfăşurat pri Transylvania Contact Improvisation Residency.2018 şi prin Butoh Workshop in Transylvania, la CUIB176.
Pentru mai multe detalii: www.theotrisca.com

Simona Baciu – performer, dansatoare, absolventă a UNATC- secția
Coregrafie, studiez și organizez workshopuri și tabere de dans care includ Contact Improvisation,
Gaga, Feldenkrais, BMC, Sufi Whirling, Poetic movement.

CUIB176 s-a creat ca spaţiu de cazare dar şi ca un loc care gazduieşte evenimente artistice şi culturale, menite să contribuie la dezvoltarea individuală, dar şi la crearea de comunităţi.
CUIB176 a găzduit anul acesta pe perioada verii, Alchemy Somatic care a însemnat o serie de evenimente importante focusate pe dans, mai specific, pe Contact Improvisation, Butoh, GAGA, practici somatice şi Sufi Whirling. Alchemy Somatic a fost organizat de Theo Trişcă şi Simona Baciu, care sunt la rândul lor dansatoare, artiste – foarte active în zona lor de interes.

Ce vom face la festival?
Pentru Zain festivalul creativităţii, vrem să propunem un workshop de două zile cu tema “prima întâlnire”.Prima întâlnire este acel moment, când nu ştii nimic despre celălalt sau poate ai auzit câte ceva, nu ştii la ce să te aştepţi – dar te atrage întâlnirea, acel spaţiu unde orice se poate întâmpla. Astfel, vom avea o primă întâlnire cu Contact Improvisation – facilitată de Simona Baciu, şi o primă întâlnire sub formă Sema – de Sufi Whirling -ghidată de Theo Trişcă.
Întotdeauna prima întâlnire îţi dă ceva sau cel puţin lasă o urmă. Însă este interesant, cum te pregăteşti pentru întâlnire? Ai aşteptări? Eşti serios? Unde este spaţiul întâlnirii dintre tine şi celălalt, dintre tine şi tu? În Contact Improvisation s-au dezvoltat deja multe perspective. Este o formă de dans care deschide un spaţiu de dialog, un spaţiu între doi, unde orice se poate întâmpla. Cum se întâmplă? Aici este miracolul intrinsec care stă ca o fundație a nostră. Ceea ce trebuie să facem, este să ne dezvoltăm aptitudinile necesare pentru a permite miracolului să se întâmple.
Sufi Whirling, s-a dezvoltat ca o meditaţie activă sub forma de Sema. În această practică există un alt tip de întâlnire-o întâlnire cu misterul prin ascultare.

Vă aşteptăm în datele de 22 octombrie de la orele 17:00 la Casino Central Cluj-Napoca la prima noastră întâlnire.

Înscrieri la [email protected]

Contribuţie: donaţie liberă.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This