Fluturi pe Afalt

Fluturi pe Afalt + Cosmos in Buzunar @ Hardward Pub

Fluturi pe Afalt + Cosmos in Buzunar @ Hardward Pub

FLUTURI PE ASFALT s-au format în anul 2009 în Cluj-Napoca, iar după o scurtă perioadă de acomodare au debutat pe scenă la începutul anului 2010. Încă de la început, FpA s-au transformat într-un secret bine păstrat în rândul ascultătorilor, balansând elemente de post rock și alternativ – ciudate la vremea aia, dar întâlnite în underground-ul Clujean.

În 2012 apare Reconstituire – un album ajuns prea devreme, ce odată cu trecerea timpului a devenit un reper de cult în contra-cultura alternativă din Ro. Sunetul ruginit și închis al pieselor au dat un înveliș gri albumului, unde tragicul și realismul se întâlnesc pe piese precum Valuri și Stele, Circul sau Deochi I.

2016 – apare Munți sub Mări, o colecție de 8 piese ce îndepărtează FpA de standardul post-rock-ului, cu linii melodice nostalgice și straturi de chitară fractale. Fără legătură sau Nu crezi că pot împing trupa spre o iluzie melancolică, o formă a ceea ce simți cu ochii. Pe când Avioane, Totul se Leagă sau Munți sub Mări păstrează sunetul post-metal. MsM nu este așchia ce sare prea departe de Reconstituire, dar scopul nescris al albumului a ajutat grupul să perfecționeze stilul hibrid FpA.

Între 2019 și 2021 apar Tot, Prea bine și Din Lumină – o introducere a ce urmează pe următorul album Fluturi pe Asfalt.

Dincolo de cuvintele pretențioase realitatea Fluturi pe Asfalt este destul de simplă: apar cu un nou album doar ca să se evapore iarăși câțiva ani. Un timp în care grupul modifică, cizelează și perfecționează sunetul ce va da suflet bucăților de plastic pe care va fi printat.

Membri:

Eugen – Chitară/Voce
Andrei Gheo – Chitară
Andrei – Bass
Robert – Tobe

Cosmos in Buzunar (Chișinău)

Proiectul muzical Cosmos în Buzunar a evoluat pe scenele din Republica Moldova și România, organizând concerte solo și de grup, evoluând pe o scenă cu trupe precum: Alternosfera, Trisomie 21, Via Dacă, The Wax Road, Denorm, Delta Pe Obraza etc.

În viziunea muzicienilor Cosmos in Buzunar este un proiect artistic multilateral, a cărui necesitate s-a născut din dorința de a explora și găsi o identitate și mijloace de expresie artistice individuale, atât muzicale, cât și vizuale.

La moment, membrii proiectului Cosmos în Buzunar lucrează la primul său album de studiou și coordonează alte 2 subproiecte: Cosmos Factory a cărui scop este colaborarea cu diverși muzicieni locali, și subproiectul UNDE care se organizează în cadrul centrului creativ Artcor din Chișinău și este o simbioză dintre sunet, proiecții vizuale și tehnologii IT.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This