Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

FMR – forme ușoare de performativitate

15 November, 2019, 7:00 pm - 8:30 pm

#FMR forme ușoare de performativitate: spațiu golit de judecată și constrângeri și umplut cu reflecții, improvizație, libertate de creație și experimentare.

În data de 15 noiembrie, te invităm la Fabrica de Pensule, sala RAP, la o nouă întâlnire #FMR!

În cadrul acestei întâlniri #FMR vom experimenta împreună performativitatea plecând de la exerciții care vizează gestul și corpul, propuse de Oana Hodade și Lucia Mărneanu.

▶️ Înscrierile se fac simplu, aici, până în ziua evenimentului: https://forms.gle/b4yWjr8wxzZPknAX6

Întâlnirea este deschisă tuturor (studenți, artiști, amatori de performance, dans, actorie, scris, desen etc). Experiența nu e necesară. Doar curiozitatea.

Participarea este gratuită.

Eveniment desfășurat în cadrul Fabrica de Pensule – 10 ani.

_____

Visual după desene de Lucia Mărneanu.
____________

Despre moderatori:
Oana Hodade trăiește și lucrează la Cluj. A absolvit Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș. Cu o educație formală în artele spectacolului, și-a extins treptat interesul către performativitate, peisaj sonor, imagine, text și ilustrație. Explorează fragilitatea, senzualitatea și spațiul personal, creând lucrări care se concentrează pe redarea de experiențe și senzații. Munca ei are și o dimensiune pragmatică; lucrează alături de structuri independente în producția și promovarea artei contemporane și editează cărți.

Lucia Mărneanu este o artistă stabilită la Cluj. A absolvit secția de grafică la UAD și secția de actorie la UBB. A colaborat, fie ca actriță, fie ca ilustrator, cu regizori ca Sinko Ferencz, David Schwartz, Cristian Ban, Leta Popescu, Andreea Iacob. În prezent pictează pereți, activând sub numele de Dunga. Cel mai recent proiect al ei este jurnalul grafic ”An Almost Political Diary” (ed. Idea 2019).

____________

#FMR (efemer) – forme ușoare de performativitate reprezintă o serie de prezentări deschise spre forme hibride de exprimare artistică cu scopul de a lărgi spectrul artistic cu care dansul contemporan interacționează. Acesta este un program de întâlniri publice care abordează dansul contemporan și performance-ul, orientat spre prezentul activ, spre improvizație și spontaneitate.
Cadrul liber pentru #FMR este condiția necesară pentru a putea sprijini apariția pe scena clujeană a unor noi artiști interesați de dans și performance, dar și pentru a putea contribui la evoluția formelor artistice în viitor. Întâlnirile sunt inspirate de proiectul Miercurea Lejeră, inițiat și dezvoltat de Maria Baroncea și Eduard Gabia.

#FMR este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Details

Date:
15 November, 2019
Time:
7:00 pm - 8:30 pm
eveniment Categories:
,
eveniment Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/415973859067740/

Locație

Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 Romania
+ Google Map

Organizator

Colectiv A Cluj
Share This