FOAME \ Sexul femeii ca un câmp de luptă

FOAME \ Sexul femeii ca un câmp de luptă

Ambele spectacole se joacă în studioul Braborescu, Facultatea de Teatru și Film

Foame – ora 16 – 50 min.
după “Un artist al foamei” de F. Kafka, “Un tramvai numit dorință” de Tennesse Williams și “Cui îi e frică de Virgina Woolf” de Edward Albee, cu Miruna Lazăr
Pornind de la tema artistului foamei descris de Franz Kafka, spectacolul prezintă actorul în trei ipostaze: în reprezentatie, în culise și viața sa privată. Actorul ne apare ca un ascet devorat de condiția sa sacrificială. Spectacolul Foame descrie destinul unei actrițe bântuite de rolurile pe care le-a jucat de a lungul timpului, chinuită de natura sa bovarică, pândită de perspectiva pierderii identitatii.

Sexul ca un câmp de luptă – ora 17:00 – 60 min.

după Matei Vişniec
Femeia ca un câmp de luptă sau despre sexul femeii-câmp de luptă în războiul din Bosnia”, binecunoscutul text al lui Matei Vișniec, spune povestea a două femei, o poveste despre suferință care depășește cadrul războiului balcanic din anii 90, sursa de inspirație a piesei. Suferința lui Kate, un psiholog venit din Occident, ține de trecutul ei, de pierderea propriilor rădăcini. Dora, pacienta lui Kate, victima unui viol de război, încearcă să-și depășească durerea provocată de această traumă, dar și de faptul că a fost nevoită să își părăsească țara și familia. Dialogul dintre cele două personaje care și-au pierdut reperele fundamentale ale identității cuprinde mărturiitulburătoare despre ororile îndurate de femei în război, despre înjosirea programatică a femeilor, despre viol ca stategie militară. Toată această panoramă a inumanului servește pentru a ne avertiza pe noi spectatorii- martori indiscreți ai dramei – asupra caracterului relativ, fragil al realității care, din cauza pasivității, poate deveni oricând, într-o clipă, coșmar.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This