Evenimente din Cluj-Napoca

Loading Evenimente

« Toate Evenimentele

  • This eveniment has passed.

Foto-concert – Oameni singuri

15 October, 2017, 8:00 pm - 10:00 pm

15 oct. | ora 20.00 | Atelier Cafe
Vă invităm la un eveniment special ce combină muzica și poezia cu imagini din Arhiva Minerva – fotografii realizate de fotoreporterii “Făclia” și “Igazság” în perioada 1960-1990.

Un eveniment organizat de In/Out Transylvania Photo Festival împreună cu Asociația Culturală Minerva și Musai Soundworks.

Fotografiile selectate de fotografii Loránd Vakarcs și Calin Ilea din Arhiva Minerva vor fi acompaniate de muzica albumului “Oameni singuri” realizată de Musai Soundworks.

*Intrarea este liberă.

MUSAI (MIȘU)
Pasionat de muzică încă de mic, Musai (Mișu) a început experimentarea producției muzicale în 2012, la 15 ani, fiind influențat de muzica electronică. Majoritatea producțiilor combină elemente poetice cu diferite genuri de muzică electronică, cum ar fi Experimental, Ambient și Trip-Hop. Influențele și inspirația au venit de la numeroși producători de muzică experimentală și ambientală precum: Burial, Volor Flex, Sorrow, Jon Hopkins, Hecq, Aphex Twin, Amon Tobin etc. Ulterior, poezia a avut o influență la fel de puternică asupra producției muzicale, contopind arta poetică cu muzica electronică.

Albumul “Oameni singuri” poate fi ascultat pe musaisoundworks.bandcamp.com

ARHIVA MINERVA
În anul 2010, cu ocazia desființării fostului laborator foto al cotidienelor “Făclia” și “Igazság” din Cluj, au fost descoperite negative fotografiilor de presă realizate între anii 1960-1990. Laboratorul a fost fondat inițial de cotidianul de limba maghiară “Igazság”, pentru ca apoi să deservească ambele ziare, și în cele din urmă – la sfârșitul anilor 1980 – să fie trecut în proprietatea cotidianului “Făclia”. Doar că în momentul desființării laboratorului, redacția Făclia nu a dorit să păstreze arhiva de negative. Explicația a fost simplă: “Pe cine mai interesează aceste fotografii ale perioadei comuniste?”

După un drum sinuos, arhiva de negative a ajuns în urmă cu cinci ani în proprietatea exclusivă a Asociației Culturale Minerva. Această valoroasă colecție de fotografie de presă s-a constituit într-un fond arhivistic ce conține imagini originale surprinse de fotoreporterii profesioniști ai celor două ziare, în timpul regimului comunist, documentându-l.

Prin colaborarea a două instituții clujene, Asociația Culturală Minerva și Atelierul Conset al Fundației Tranzit, cu sprijinul financiar al Fundației Romania One, s-a reușit digitalizarea întregului fond de negative și să realizarea unei pagini de internet unde poate fi vizualizată întreaga arhivă.

Detalii

Dată:
15 October, 2017
Program:
8:00 pm - 10:00 pm
Eveniment Categories:
,
Eveniment Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/1745153175781458

Locație

Atelier Cafe
Memorandumului 9
Cluj-Napoca,400114Romania
+ Google Map

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.