Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

GAITELE – Cluj-Napoca

May 16 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Gaitele de Alexandru Kiritescu
16 Mai 2023 ora 20:00
Casa de Cultura a Studentilor “Dumitru Farcas” Cluj Napoca

Nu ai cum! Nu ai cum să rămâi indiferent la un spectacol precum “Gaitele” lui Kiritescu. În prima instanță, râzi cu lacrimi. Mai apoi, te îngrozești când îți dai seama că râzi de tine, de familia ta, de poporul acesta. În opinia mea, “Gaitele” reprezintă caracterizarea perfectă a romanismului în cele mai crunte, intime și lipsite de masti momente ale sale. Cu toate acestea, spectacolul produs de TEATRUL PRINCIPAL a reușit să surprindă foarte bine atmosfera acestei tragi-comedii naționale morbide. Scenografia foarte bine gândită și ușor de manevrat conține puternice accente românești interbelice în ceea ce privește decorul casei. Dar și coloana sonoră, au contribuit din plin la crearea mediului în care familia Duduleanu își desfășoară viața lor infamă și autohtonă.

DISTRIBUȚIE

M-am bucurat sa redescopar 4 actrite deosebite in cele 4 roluri principale feminine.

  • Maia Morgenstern (o Aneta Duduleanu teribil de credibila, cu accente comice puternice, dar neingrosate)
  • Carmen Tănase (de data asta, o Zoia de exceptie, simpatica, dar si cu forta de expresie scenica)
  • Virginia Rogin (una din cele mai rafinate, complexe si magistrale actrite facand si aici un rol de zile mari, in Lena)
  • Adriana Trandafir (acest munte de talent, pasiune si dedicare, creand cu migala o Fräulein cum nu am mai vazut pana acum).

Nu am cum să nu vorbesc și despre triunghiul amoros, strălucit interpretat de Diana Cavallioti, Andreea Chirițescu și Tudor Istodor. În plus, Gabriel Fatu, Ioana Ancea și Ion Ionuț Ciocia și-au adus contribuția lor foarte importantă în cele trei roluri comice ale lui Ianache. De asemenea, nu în ultimul rând, în micul, dar foarte graitorul rol al Zamfirei, a strălucit prin bucuria jocului Mariangela Coldea. Aducând în așa fel în prim-plan un rol care de obicei este trecut cu vederea. Și toată această simfonie teatrală a fost condusă cu mână sigură de regizorul Gelu Colceag. Prin urmare, fiecare actor și actriță a adus o contribuție unică la acest spectacol, creând o atmosferă de neuitat și o performanță teatrală impresionantă.

Felicitari merg si catre Imelda Manu, creatoarea scenografiei. Ioana Colceag si Geanina Punkosti, realizatoarele costumelor deosebite si potrivite cu timpul actiunii. Dar si catre Teodora Petre, asistent regie, cea care asigura bunul mers al fiecarei reprezentatii. Asadar, o seara de succes, in Sala Mare a TNB. In curand, cronica pe larg, pe Republika Kritica.

BILETE AICI

Detalii

Data:
May 16
Interval orar:
8:00 pm - 10:00 pm
Categorii:
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/P74hR7JN

Locație

Casa de Cultură a Studenților
Piața Lucian Blaga 1-3
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map

Organizator

Teatru Cluj Napoca
Phone
0771 768 753
Email
contact@teatruromania.ro
View Organizator Website

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This