George Roşu | Emoția tranzacției nereuşite @ White Cuib

George Roşu | Emoția tranzacției nereuşite @ White Cuib

Emoția tranzacției nereuşite
George Roşu

5 – 8 octombrie
Vernisaj: 5 octombrie, între 7 pm – 1 am
(expoziţie în cadrul Nopţii Albe a Galeriilor)

„Nu o dată am trecut printr-un moment în care ne-a fost pusă la îndoială identitatea asumată sau afișată: citirea cardului bancar, controlul actului de identitate pe stradă sau la vamă, bipăitul alarmei la controlul de securitate din aeroport sau la ieșirea din magazin etc. În acel moment ne simţim suspecţi, refuzaţi, respinşi. Refuz al situației noastre financiare (dacă e vorba de cardul bancar), și împlicit al celei sociale. Suntem deranjați, chiar fără să ne dăm seama, de această neașteptată punere la îndoială a identităţii care ne clatină un pic siguranța aparentă a stării sociale la care tindem sau la care nu am vrea să renunțăm“, George Roşu.

„În afară de sarcasm şi umor, lucrările lui George Roşu au mereu un substrat realist şi poetic, prin urmare de cele mai multe ori amar. Privindu-le, după primul zâmbet te simţi inconfortabil, cum şi trebuie, zic eu. Desenează/scrie despre ce se întâmplă acum în jurul nostru, despre subiecte incomode cum ar fi: naţionalism, homofobie şi religie, despre viaţă aşa cum e ea, nu cum am vrea noi să fie. „Emoția tranzacției refuzate – E.T.R.“ e un poem cu/despre anxietatea banală de zi cu zi, în care mai mult ca sigur că se vor regăsi mulţi dintre privitori“, Alina Andrei.

BIO

George Roşu (n. 1982) trăieşte şi lucrează în Cluj-Napoca. Cei care desenează îl arată cu degetul reproşându-i că nu desenează ci că scrie, iar cei care scriu îi reproşează la rândul lor că nu scrie ci că desenează. George Roşu insistă, şi face asta de 20 ani. Trecând atât senzaţionalul cât şi banalul prin filtrele artistice, reuşeşte (uneori) să aducă la lumină realităţi alternative, pe care le numeşte, simplu, poveşti fragmentate.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This