Evenimente din Cluj-Napoca

Loading Evenimente

« Toate Evenimentele

  • This eveniment has passed.

Guest Lecture / Paul O’Neill – Exhibitions as Forms of Escape

27 February, 2018, 6:00 pm - 8:00 pm

GUEST LECTURE Paul O’Neill (Irlanda / Finlanda)
EXHIBITIONS AS FORMS OF ESCAPE
Casa Matei Corvin, Sala Mare, 27 februarie 2018, ora 18.00

Paul O’Neill este unul dintre cei mai importanți teoreticieni ai curatoriei, fiind actualmente director artistic în cadrul Centrului de artă contemporană PUBLICS din Helsinki (Finlanda).

Prin conferința performativă EXHIBITIONS AS FORMS OF ESCAPE, O’Neill va reflecta asupra propriei practici curatoriale, asupra procesului colectiv de construcție a unei expoziții, precum și asupra publicului înțeles ca readymade construit. Plecând de la recentul său proiect expozițional din 2016-2017 WE ARE THE CENTER FOR CURATORIAL STUDIES de la Hessel Museum (Bard College, NY, USA), conferința analizează domeniul studiilor curatoriale propunând o lărgire a conceptului de curatorial apt să dea seama de multiplele puncte de contact, de asamblajele și asocierile dintre diverse corpuri și subiectivități, precum și de conexiunile discursive dintre acestea. De asemenea, O’Neill va explora diferitele puncte de contact făcute posibile de înțelegerea procesului de expunere ca o formă de evadare atât pentru opera de artă, cât și pentru privitor. Evadarea devine conceptul definitor pentru activitatea curatorială care se definește pe sine ca un act de eliberare – de ceva sau de cineva –, acompaniat de dorința de transformare.

Detalii

Dată:
27 February, 2018
Program:
6:00 pm - 8:00 pm
Eveniment Categories:
,
Eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/563685297319555

Locație

Casa Memorială Matei Corvin
Cluj-Napoca,Romania+ Google Map

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.