Habituare @ Reactor

Habituare @ Reactor

Ne-am întrebat cum se va schimba felul în care ne raportăm la schimbarea climatică pe măsură ce efectele ei vor deveni imposibil de ignorat. Ne-am întrebat în ce fel ne imaginăm că va arăta viitorul dintr-un prezent marcat de insuficientă acţiune.
La începutul spectacolului aflăm că ceva se va termina, însă nu știm nici ce, nici când, nici cum va fi, tot ce face e să așteptăm, iar golul așteptării nu îl putem umple decât spunând povești.
🌱𝐇𝐚𝐛𝐢𝐭𝐮𝐚𝐫𝐞
De Ioana Hogman
Regia: Raul Coldea
Scenografie și costume: Irina Ionescu și Raul Coldea
Video: Irina Ionescu
Light design: Cătălin Filip
Asistență de regie: Ioana Sileanu și Ioana Toloargă
Cu: Andrada Balea, Cătălin Filip, Alina Mișoc, Lucian Teodor Rus, Adonis Tanța și Tavi Voina
Foto și video afiș: Mihai Păcurar
_____________________________
𝐕𝐚̂𝐫𝐬𝐭𝐚: 16+
𝐒𝐮𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭: sfârșitul unei lumi
𝐆𝐞𝐧: playlist pe shuffle
𝐀𝐭𝐦𝐨𝐬𝐟𝐞𝐫𝐚̆: pesimist-optimistă
_____________________________
❝Într-una dintre primele discuții cu echipa extinsă a apărut termenul de “îngrijire paliativă” care s-a transformat ulterior într-un fel de motor al demersului meu. Am încercat să găsesc, așadar, căldura din situaţia asta planetară: căldura din disperarea noastră, căldura din lipsa de acțiune, căldura din negarea noastră, căldura din revoltă, căldura din cinism etc. etc. etc.❞ (Ioana Hogman, autoare)
❝Munca la acest spectacol a fost pentru mine o alegorie a unui proces emoțional personal. Un proces destul de greu de rezumat în cuvinte, care pornește din frică și neputință și bâjbâie prin întuneric după un ceva ce se simte ca un fel de acasă, caută un loc sigur unde să aștepte… ceva. 𝑈𝑛 𝐵𝑜𝑐𝑒𝑡. 𝑂𝑎𝑚𝑒𝑛𝑖 𝑝𝑟𝑒𝑎 𝑚𝑖𝑐𝑖 𝑟𝑎̆𝑡𝑎̆𝑐𝑖𝑛𝑑, 𝑝𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑢𝑡̦𝑖𝑛 𝑡𝑖𝑚𝑝. 𝑈𝑛 𝑠𝑡𝑟𝑎̂𝑛𝑠 𝑑𝑒 𝑚𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑎𝑡𝑎̂𝑡 𝑑𝑒 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑟𝑛𝑖𝑐 𝑐𝑎̆ 𝑖̂𝑡̦𝑖 𝑓𝑟𝑎̂𝑛𝑔𝑒 𝑜𝑎𝑠𝑒𝑙𝑒, 𝑑𝑎𝑟 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑛𝑢 𝑣𝑟𝑒𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑡𝑒 𝑒𝑙𝑖𝑏𝑒𝑟𝑒𝑧𝑖.❞ (Irina Ionescu, artistx video, scenografx)
❝Șase performeri așteaptă ceva. Nu știu când va veni, dar sunt siguri că vine. Se uită constant la ceas, devin absurzi și ridicoli, spun povești. Nu înțelegem exact ce se întâmplă, cine povestește, dar la un moment dat repetă, timp de exact 5 minute, același cuvânt. ACEL cuvânt. Pare că lucrurile încep să capete sens. Suprapunem planuri, lăsăm aleatoriul să coexiste cu structura rigidă. În tensiunea dintre aceste extreme, atunci când vedem cu adevărat, se poate naște speranța.❞ (Raul Coldea, regizor)
Mulțumiri speciale: Clujul Sustenabil (Natalia Ciobanu, Marius Mornea) și Minte Forte (Melania Moldovan), pentru sprijinul oferit în perioada de cercetare.
Mulțumim tuturor persoanelor care au participat la focus grupurile organizate la începutul anului 2022.
_________________________________
𝐇𝐚𝐛𝐢𝐭𝐮𝐚𝐫𝐞 se joacă în 16 [premieră], 17 și 18 iunie, de la 20:00.
🎟️BILETE: https://eventbook.ro/hall/reactor-cluj
🟡Biletele se pot achiziționa și din rețeaua Eventbook (Librăria Humanitas, Str. Universității nr. 4; Cinema Florin Piersic) sau de la Reactor, cu o oră înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.
🟡BILETELE ELECTRONICE POT FI IMPRIMATE ÎN REGIM PROPRIU SAU TRANSFERATE PE SMARTPHONE, PENTRU A FI VALIDATE LA INTRARE.
❕Accesul în sală după începerea spectacolului nu este permis!
Bilet întreg —30 lei
Bilet cu preț redus (pentru elevi, studenți, pensionari) — 20 lei
❕ATENȚIE: Spectacolul folosește efecte speciale: lumini cu efect stroboscopic, mașină de fum, sunete puternice și nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate, persoanelor cu epilepsie și celor cu pace-maker.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This