Herbarium

Herbarium @ The Cosmic House

Herbarium @ The Cosmic House

Herbarium (lat.) (ro. IERBÁR): Colecție de plante uscate, presate între foi de hârtie (sugativă), păstrate în cutii sau în mape etichetate și orânduite pe grupe sistematice, constituind un material pentru studiile de botanică; mapă specială în care se păstrează o astfel de colecție. [Var.: (rar) herbár s. n.] – Iarbă + suf. -ar (după fr. herbier).

Privirea analitică a botanistului, interesat de toate aspectele morfologice ale plantei în contextul conservării sale în paginile unui ierbar este împrumutată, în expoziția de față, de către artiștii care și-au asumat dificila misiune de a trata tema naturii în lucrările lor. Privind cu admirație și mirare în același timp spațiul înconjurător, lăsându-se cuprinși de măreția naturii, într-un mod care amintește de sentimentul de sublim, trecând toate senzațiile prin filtrul rațiunii și încercând să înțeleagă și să își aproprie o parte din obiectul facinației, artiștii care se întâlnesc în expoziția Herbarium propun, fiecare în parte, un alt mod de a privi și înțelege natura.

Artiști: Andacs Robert, Ana Avram, Adrian Buda, Taisia Corbuț, Ema Moroșan, Adriana Mihaela Pop, Ilyés Réka și Török Abigél.
Curator: Roxana Modreanu

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This