fbpx

Homemade: Szamos-part | Malul Someșului

Homemade: Szamos-part | Malul Someșului

„Părinți”’ este un proces de creație și o cercetare sociologică despre situația familiilor, axat în special pe participanții din cadrul proiectului.

Obiective: crearea unei echipe de cercetare pasionată de această temă; implicarea specialiștilor din domeniu; implicarea unui regizor, a unui dramaturg, și a mai multor actori, care vor formula întrebările centrale pentru realizarea unui spectacolul de teatru.

În prima etapă a proiectului au avut loc 70 de interviuri, despre relația părinte-copil, cu tineri între 12-19 ani și cu diverși părinți. Întrebările au fost redactate împreună cu psihologi, sociologi și asistenți sociali.

Repetițiile au început în luna iunie, iar în luna august a fost organizat un workshop susținut de regizorul András Urbán din Subotica, Serbia. Inovația acestui proiect constă în faptul că fiecare participant își poate însuși mai multe roluri; cu toții suntem actori, scriem texte, venim cu idei noi, reflectăm și punem întrebări.

Scopul nostru este descoperirea unor probleme existente în familii, relațiile inter-familiare și punerea lor în contextul artei contemporane. Sperăm că acest eveniment va contribui la conștientizarea unor probleme ale comunității, inițierea unui dialog și căutarea posibilelor soluții.

𝐓𝐮𝐫𝐧𝐞𝐞
Festivalul HolnapUtán (Poimâine), Oradea, 2017
Festivalul dráMA, Odorheiu Secuiesc, 2017
Fest(in) pe Bulevard, Teatrul Nottara, București, 2017
Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale, Gheorgheni, 2017
Festivalul de Teatru “Erdélyi Hét”, Gyula, 2019

_ _ _
Albert Csilla
Dimény Áron
Kali Andrea
Kántor Melinda
Marosán Csaba
Molnár Rudolf
Laczó Júlia
Kicsid Gizella
Szucher Ágnes
Balogh Dorottya/ Jerovszky Tímea

Rendező | Regia: 𝐕𝐀𝐑𝐆𝐘𝐀𝐒 𝐌𝐚́𝐫𝐭𝐚

Dramaturgia: Biró Réka, Deák Katalin
Dramaturgmunkatársak | Asistenți de dramaturgie: Bogya Tímea Éva, György Emese, Sorbán Csenge, Szabó Hanga, Veres Kincső ( színháztudomány szakos hallgatók | studenți la teatrologie)

Korrepetitor | Corepetitor: Mányoki-Kántor Bence
Munkatársak | Colaboratori: Deme Ilona (Pszichológus, Családterapeuta), Dávid-Kacsó Ágnes (Pszichológus)
Projektmenedzser | Manage proiect: Balázs Nóra
Ügyelő | Regia tehnică: Böjthe Pál

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This