IIC 2018 | M I S A Părut

IIC 2018 | M I S A Părut

M.I.S.A.PĂRUT

Producător: Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca

Reprezentația va avea loc în cadrul ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ 2018 – la sediul Reactor, pe data de 9 octombrie 2018, ora 15:00.

Distribuția:

Cătălin Filip
Raluca Mara
Oana Mardare
Bogdan Bob Rădulescu

Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
Dramaturgia: Alexa Băcanu

Scenografia: Anda Pop
Muzica: Danaga
Recomandare de vârstă:16+

M.I.S.A.PĂRUT pornește de la scandalul mediatic în care a fost implicată școala de yoga MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut) în urmă cu mai mult de zece ani. Spectacolul pune în discuție efectele acelor evenimente asupra vieților unor practicieni yoga, concentrându-se în mod special pe povestea unei tinere femei care a fost internată într-un spital de boli mentale din cauza legăturii sale cu celebra școală.

Punctul de plecare în documentarea pentru acest spectacol l-a constituit anul 2004 când peste 80 de practicanți yoga au fost reținuți pentru interogatorii, fapt ce a condus la o campanie mediatică de defăimare a unor oameni neimplicați în cazul lui Gregorian Bivolaru. Spectacolul „M.I.S.A.PĂRUT” face parte din proiectul „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente”, un proiect cultural implementat de Reactor de creație și experiment.

Data premierei: 24 mai 2017

———————————————————————————–
Această reprezentație este inclusă în programul „100 de ani de România. Istorii secundare”, program cultural derulat de Reactor de creație și experiment și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de UNITER – Uniunea Teatrală din România.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This