IIC 2018 | Miracolul de la Cluj @ REACTOR

IIC 2018 | Miracolul de la Cluj @ REACTOR

MIRACOLUL DE LA CLUJ

Producător: Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca

Reprezentația va avea loc în cadrul ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ 2018 – la sediul Reactor, pe data de 12 octombrie 2018, ora 16:00.

Distribuția:

Oana Mardare
Lucia Mărneanu
Denisse Moise
Doru Taloş

Regia: David Schwartz

Dramaturgia: Petro Ionescu

Muzica live: Krisztina Sipos
Scenografia: Anda Pop
Ilustrații: Lucia Mărneanu
Video: Daniel Răduțu

Vârsta recomandată: 14+

Plasând totul în sfera posibilului și a miracolului, spectacolul aduce în scenă povestea jocului Caritas și a fenomenului care a luat amploare în jurul acestuia în anii ’90. Treptat e dezvăluită dimensiunea politică și socială care a stat în spatele acestui circuit, fără de care nu ar fi putut ajunge la asemenea proporții.

„Miracolul de la Cluj” este un spectacol de teatru documentar, care oferă o imagine de ansamblu a contexului social și politic din România care a favorizat răspândirea jocurilor de tip piramidal. Spectacolul face parte din proiectul „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente”, un proiect cultural implementat de Reactor de creație și experiment.

Data premierei: 28 septembrie 2017

——————————————————————————–
Această reprezentație este inclusă în programul „100 de ani de România. Istorii secundare”, program cultural derulat de Reactor de creație și experiment și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de UNITER – Uniunea Teatrală din România.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This